Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donosi Goal

Ovo su najbogatiji klubovi svijeta, evo koliko zarade!

Bale, Ronaldo
Press Association/PIXSELL
22.01.2015.
u 09:57

Klubovi najviše dobiju od sponzora, prodaja TV prava i prodaje ulaznica, a iznosi se broje u stotinama milijuna eura

Oko nogometa se počeo vrtjeti sve veći novac, svote u transferima sve su veće, a klubovi sve više zarađuju. Najviše dobiju od sponzora, prodaja TV prava i prodaje ulaznica, a iznosi se broje u stotinama milijuna eura.

Stoga vam je Goal donio pregleda najbogatijih klubova svijeta. 

20. Everton (144,1 mil. eura) - Novi ugovor s Premier ligom osigurao mu je prihod veći od 100 milijuna eura prvi put u povijesti i čini 73 posto od ukupnog godišnjeg klupskog dohotka. Samo od prodaje TV prava zaradio je više nego ukupno u sezoni 2012./13., zaradio je više od, primjerice, francuskog prvaka i četvrtfinalista Lige prvaka Paris Saint Germaina.

19. Newcastle (155.1 mil. eura) - Iako je imao rezultatski očajnu sezonu, ispao je rano iz oba domaća kupa, a u Premiershipu završio deseti, Newcastle nikad financijski nije bio u boljoj poziciji u svojoj povijesti. Prihod od TV prava narastao mu je za gotovo 30 milijuna eura, a novi ugovor s Pumom, i treći najispunjeniji stadion u Engleskoj jamac su da će se "svrake" i iduće godine zadržati u ovom uglednom društvu u koje su se vratili prvi put nakon 2007. godine.

18. Galatasaray (161.9 mil. eura) - Prošle godine od prodaje ulaznica Galatasaray je zaradio gotovo 50 milijuna eura, oko 30 posto od ukupnog godišnjeg prihoda. Jedino Arsenal u Topu 20 više ovisi od posjećenosti utakmica od Galatasaraya, ali problem su mu niski prihodi od prodaje TV prava. Ipak, u vrhu liste bogataša zadržat će ga ogromna popularnost, peti je na listi klubova s najviše pratitelja na Twitteru.

Cijelu listu pogledajte OVDJE!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije