Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napuštaju ih

Veliki udarac za Fifu: Zbog Seppa Blattera izgubili milijardu i pol eura!

Sepp Blatter
Foto: Reuters/PIXSELL
23.01.2015.
u 19:39

- Rotacija sponzora normalna je stvar, rekao je Thierry Weil, direktor marketinga Fife.

Fifa je doživjela veliki udarac s obzirom na to da su joj tri glavna sponzora otkazala suradnju. "Castrol", "Continental" i "Johnson & Johnson" potvrdili su Daily Telegraphu da više ne žele biti partneri krovnoj nogometnoj organizaciji.

Spomenutim tvrtkama u prosincu su istekli ugovori i pregovaralo se o produljenju, ali od dogovora neće biti ništa. Kako pišu engleski mediji, čelnici spomenutih tvrtki nezadovoljni su odlukama predsjednika Fife Seppa Blattera i atmosferom koja se stvorila oko te organizacije.

Da stvar bude gora za Fifu, nedavno su suradnju otkazali "Sony" i "Emirates", a Fifa je prema nekim procjenama zbog svega toga izgubila oko milijardu i pol eura. 

S druge strane, za njih je pozitivno što su "Budweiser" i "McDonalds" produžili ugovore, a pridružit će se i "Gazprom" koji želi ući u cijelu priču prije SP-a u Rusiji.

- Rotacija sponzora normalna je stvar, rekao je Thierry Weil, direktor marketinga Fife.

U cijeloj priči ne treba zanemariti ni činjenicu da se u svibnju ove godine održavaju izbori za predsjednika krovne nogometne organizacije, a unatoč sve brojnijim kritikama Blatter je najavio da će pokušati osvojiti svoj peti mandat.

>>Blatter dobio ozbiljnog konkurenta u borbi za predsjednika Fife!

Ključne riječi

Komentara 4

MA
MagnusJohnson
20:23 23.01.2015.

Blatteru sad dolazi Gazprom, sad će napokon biti u svom društvu.

MA
Maxi73
20:59 23.01.2015.

Pa jasno. Fifa i Blatter ne kritiziraju odnosno gledaju kroz prste Putinu i Rusiji i zbog rata u Ukraini uopce ne dovode u pitanje domacinstvo SP-a 2018, a Gazprom tu dobrotu uzvraca na adekvatan nacin.

RP
rade.pranjic
20:51 23.01.2015.

Tko I treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije