Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje u Gradskom vrtu

Osijek se spasio, iako je do 83. minute bio drugoligaš

Osijek
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
17.05.2014.
u 21:18

Tražio je Rukavina da službeni spiker ne objavljuje rezultate u Zadru i Rijeci, želio da njegova momčad ne razmišlja o ničem drugom do onome na travnjaku jer sve osim poraza njegovu je momčad držalo na životu

Osijek je uspio sačuvati prvoligaški status iako je sve do 83. minute bio drugoligaš! Remi s izravnim konkurentom za opstanak Hrvatskim dragovoljcem 1:1 (0:1) bio je dovoljan zahvaljujući porazu Slaven Belupa na Kantridi.

Sve je izgledalo izgubljeno po bijelo-plave dok u igru nije ušao Josip Barišić i svega nekoliko sekundi kasnije zabio pogodak vrijedan Prve HNL!

Osijek je igrao veće utakmice, pobjeđivao u Gradskom vrtu europske velikane, ali ova je bila biti ili ne biti, nakon više od tri desetljeća u pitanje je doveden prvoligaški status i to na kraju jedne turbulentne sezone u kojoj je klubu prijetio financijski krah. Predstečajnom nagodbom napokon je s dnevnog reda skinut nekoliko desetina milijuna kuna težak dug, a s novom upravom je ustoličen i novi trener, Tomislav Rukavina kojemu je nakon 16 osvojenih bodova, više nego njegova tri prethodnika zajedno, odlučivalo hoće li biti pukovnik ili pokojnik. Tražio je Rukavina da službeni spiker ne objavljuje rezultate u Zadru i Rijeci, želio da njegova momčad ne razmišlja o ničem drugom do onome na travnjaku jer sve osim poraza njegovu je momčad držalo na životu. Na tribinama se možda nije skupio rekordan broj gledatelja ove sezone, ali s obzirom na kišu koja je tri dana prala Osijek sasvim solidnih 6.500. Iz kluba su spremili i kabanice za njih tisuću slučaju novih padavina

Krenuli su bijelo-plavi silovito, motali se oko vrata gostiju, ali uvijek bi potez više zakomplicirao konkretniju završnicu, a kako je vrijeme odmicalo tako je i silina domaćih napada popuštala, a nervoza činila svoje. Iako je Dragovoljac u uvodnim minutama hodao "po žici", gosti su poveli iz prvog i kasnije će se ispostaviti i jedinog udarca u okvir Mikulićevih vrata i okrenuli vodu na svoj mlin. Bijelo-plavi su sami sebi zakuhali nakon što prethodno nisu očistili loptu poslije udarca ih kuta. Ako je i do tada nervoza vezala noge domaćima, prava blokada uslijedila je tek nakon primljenog pogotka. Domaći se više nisu mogli povezati, a nogometaši Dragovoljca vodili se time kako cilj opravdava sredstva, nedugo nakon vodstva krenulo je s odugovlačenjem igre, padovima po terenu i time izazivali sve veću nervozu među domaćim nogometašima, isprovocirali nekoliko situacija u kojima se zagužvalo na terenu. Vratar Čorić potkraj poluvremena pao je na travnjak nakon što je Danijel Cesarec prošao blizu njega, ukrao je time minutu vremena, a za to nagrađen žutim kartonom. Sudac Bruno Marić morao se nositi s pritiskom obje strane i dobro ga je podnosio iako je svaka njegova odluka, kakva god da bila, izazivala reakcije jedne od momčadi .Utakmicu je ipak uspio zadržati pod kontrolom i završiti sa svega četiri podijeljena žuta kartona. I u nastavku se igralo obostrano žustro, nitko se nije štedio jer i jednima i drugima u pitanju je bio prvoligaški opstanak. Stisnuo je domaćin u nastavku, opet bi taj koji je bio opasniji, napadi su bivali sve opasniji, ali bez konkretne završnice sve do skoka Josipa Barišića ni desetak sekundi nakon što je ušao u igru. Nakon što je Marić odsvirao kraj popustile su sve kočnice, navijači su preskočili ogradu, njih nekoliko stotina našlo se na travnjaku. U Gradskom vrtu će se i iduće sezone igrati prvoligaški nogomet.

>>Vječni derbi Dinama i Hajduka prekinut zbog neprimjerenog navijanja!

Komentara 2

Avatar flame
flame
22:55 17.05.2014.

Majko mila, koja liga! Zadar izgubi 7 u nizu, Slaven ih razvali 5-1, dragovoljac 4-0 u gostima, a oni na kraju 7., a ovi što su ih rasturili u 2. ligu i kvalifikacije. Ipak, drago mi je zbog Osijeka, slavili su s navijačima ko da su osvojili naslov prvaka.

MA
matora
16:58 18.05.2014.

Ovo je pravi izvještaj, bez nepotrebnih emocija. Jedino još nedostaju izjave trenera da se vidi da Osijek i Dragovoljac nisu neprijatelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije