Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajna forma

Olić je otišao u povijest, Čačić može biti miran jer ima Pjacu

11.12.2014., Zagreb - Europska nogometna liga, skupina D, GNK Dinamo - FC Celtic. Marko Pjaca.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
05.03.2016.
u 09:55

Sjajni slalomi kroz obrane kao da je Kostelić, golovi o kojima se danima priča...

Spektakularni pogoci Splitu i Istri iznova su lansirali Dinamova napadača Marka Pjacu (20) na naslovnice! Da je netko od najvećih svjetskih zvijezda zabio takve golove u ligama tzv. petice, danima bi se vrtjeli na brojnim TV postajama, a nogometni bi stručnjaci iz svih kutova analizirali majstorije silno nadarenoga mladića.

Tri se napadača znaju

Ti su pogoci donijeli plavima šest bodova, ali je njihova vrijednost nemjerljiva gledajući kroz prizmu povratka Pjacina samopouzdanja nakon jeseni pune oscilacija, u kojoj je zabio samo jedan jedini prvenstveni gol – za 1:0 pobjedu u Osijeku, u posljednjem jesenskom kolu! A i taj je bio iz radionice nogometnog čarobnjaka, prošetao se kroz domaću obranu prije nego što je zatresao mrežu. Taj mu osječki Gradski vrt očito leži, ondje je, u dresu Lokomotive, prije nekoliko sezona zabio sličan, ali još ljepši gol, kad je od centra u slalomu kao Kostelić nanizao nekoliko domaćih igrača i postigao pogodak, možda i najljepši u karijeri.

– Hvala na pohvalama, drago mi je da se toga sjećate. No, ne volim ih rangirati, iako će mi zauvijek najljepši i najdraži biti prvi gol koji sam zabio za Dinamo u Maksimiru! Nije važno je li bio lijep ili nije, ali to je bilo ostvarenje sna jednog zagrebačkog klinca – kaže Pjaca.

Dinamo je loše igrao u pripremama, ozljede su “osakatile” plave, a među ozlijeđenima bio je i Pjaca. Međutim, proljetni je start demantirao izreku po jutru se dan poznaje, sad vrijedi ona druga: prvi se mačići u vodu bacaju! Plavi su postigli pet pobjeda, a Pjaca se prometnuo u glavnog igrača! U čemu je tajna?

– Odlično se osjećam, veselim se svakom treningu. Iako na pripremama nisam mogao igrati utakmice, nisam se izležavao, naporno sam radio ono što sam mogao. Uostalom, bio sam u punom pogonu u prvom dijelu sezone, tako da nisam mogao u zimskoj stanci sve to izgubiti – objasnio je Dinamov napadač.

Izbornik reprezentacije Ante Čačić na Europskom prvenstvu u Francusku u linju vodit će četvoricu ili najviše petoricu napadača. Zasad bi trebali biti sigurni Mandžukić, Kalinić i Perišić, ostalo je otvoreno jedno ili možda dva mjesta.

Pjaca je igrao i kod bivšeg izbornika Nike Kovača, a oproštaj Ivice Olića još mu je više otvorio vrata svlačionice reprezentacije.

– Velika mi je čast uopće biti u istoj rečenici s takvim igračem i osobom kao što je Ivica Olić! Pravi je profesionalac, borac i igrač koji je mnogo dao za Hrvatsku. Nisam od onih koji se u nacionalnu vrstu guraju kroz medije, moj je posao da dobro igram i zabijam golove, a drugi neka procijene radim li to dobro. U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo bio sam u startnim postavama i vjerujem da ću dobrim igrama to mjesto i zadržati – kaže Pjaca.

Svejedno mi je tko nam sudi

Dinamo je se učvrstio na čelnome mjestu na ljestvici i odmakao Rijeci te ima pet bodova prednosti. No, do kraja je ostalo još dvanaest kola, ništa nije gotovo, iako su plavi već jednu ruku stavili na pobjednički pehar.

A uskoro će prvenstvena utrka biti u drugom planu, slijede, naime, dvije polufinalne utakmice Hrvatskoga kupa između Hajduka i Dinama. Hajduk najavljuje spašavanje sezone u tim utakmicama, Splićani za te derbije traže inozemne suce... Kako to komentirate?

– Još ne razmišljam o Hajduku, najprije moramo apsolvirati Slaven Belupo i Lokomotivu. Ali, bit će to pravi derbiji, veselim se tim utakmicama koje sve dižu na razinu više! Bolji smo od Splićana, to pokazuje i prvenstvena ljestvica, međutim jasno je da to moramo ponovo potvrditi na terenu. Inozemni suci? Ne znam što bih uopće rekao o tome... Potpuno mi je svejedno tko će suditi, do izlaska na travnjak i ne znam tko sudi! To mi je, kao i mojim suigračima, apsolutno nevažno – naglasio je Marko Pjaca.

>> Dinamova deseta uzastopna pobjeda u prvenstvu, Pjaca ponovno igrač odluke

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije