Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NOVOM MAXU!

Novi napadač Hajduka: Prošao je školu River Plate, a skauti ga našli čak u Indiji

Nicolas Leandro Velez
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/4
24.01.2016.
u 13:30

Goran Vučević, Hajdukov sportski direktor, baš i nema pravo na pogrešku, ali uvjeren je da je Vélez pravo rješenje. Zbog njega se Hajduk riješio Antona Maglice, momka s poštenim odnosom

Prvi napadač Splita Dražen Bagarić na pragu je transfera u Astanu. U Kazahstanu će naći svoju sreću, “crveni” će dobiti milijun dolara odštete. S tim da sada Split traži napadača, koji može zabiti petnaestak golova po sezoni, piše tjednik Max.

– Svi traže takvog napadača. A baš ih i nema – rekao nam je mladi Splitov trener Goran Sablić.

U šali smo mu predložili njegova brata Željka, koji u poznim igračkim godinama u trećeligašu Junaku, postiže golove kao na traci i prvi je strijelac Treće lige jug. Naravno, Sablić se nasmijao, ali i ostao sa svojim mukama. Koje muče i Hajduk. U Poljudu vape za tih petnaestak golgeterskih golova po sezoni. Mislio je Damir Burić da je taj problem riješio dolaskom Francka Zoe Ohandze. Kamerunski napadač je preko Sesveta stigao u Hajduk, imao je ugovor s Dinamom, ali nakon isteka ugovora Zdravko Mamić i društvo nisu ga produljili pa je krenuo u Poljud.

Frane Zolja se ugasio

Uslijedile su odične europske predstave, Ohandza je u hipu postao ljubimac Hajdukovih navijača, postao “Frane Zolja”. Međutim, ubrzo je “Zolja” počela štekati, Ohandza je ušao u ritam “jednu igra – jednu ne igra”. Već tada su se pojavile sumnje, priče o njegovim mišićima, koji ne mogu podnijeti napor, a onda je sredinom rujna na utakmici s Dinamom zbog udarca u koljeno morao izvan igre. Nitko nije mogao ni pomisliti da će to biti posljednja Ohandzina u Hajdukovom dresu. Od igrača zbog kojeg se Mamić pjenio jer mu ga je Hajduk uzeo ispred nosa postao je bijeli promašaj, igrač s ozljedama. Dok je Ohandza zabijao i igrao, u Dinamu su šutjeli, sada su počeli pričati kako su znali da je ozlijeđen. Naravno, sve te izjave spadaju u sferu “dnevno-političkih nogometnih aktivnosti”.

Uglavnom, četiri mjeseca nakon izlaska iz igre na utakmici s Dinamom Ohandza još uvijek nije spreman, njegova ozljeda poprima elemente misterioznosti. četiri mjeseca pauze zbog udarca u koljeno? Da je operirao križne ligamente, već bi počeo s radom. Hajdukov liječnik Jurica Rakić kaže da Ohandza jednostavno nije imao sreće.

– Ohandza se oporavlja zadovoljavajuće. U stalnoj smo komunikaciji s kolegama iz Njemačke s kojima provodimo terapiju, koja u Hrvatskoj nije dostupna. Ovih dana terapija će biti gotova, nakon toga slijedi polako uvođenje u trenažni proces jer je imao dugu pauzu. Kod njega se radi o ozljedi hrskavice koljena, to je na putu sanacije i važno je da oprezno i postupno doziramo opterećenje – stručno nam je dr. Rakić objasnio Ohandzino stanje.

Njegove riječi mogu obradovati trenera Damira Burića, ali svakom je jasno da na Ohandzu Burić ne može računati na početku drugog dijela sezone. Zbog toga je Hajduk i uzeo u angažman anonimnog Argentinca Nicolása Véleza (25), koji je igrao u Indiji. Osim što je prošao školu River Plate, sve je ostalo kod njega upitno, ali oni koji su ga vidjeli na djelu kažu da je kvalitetan igrač.

S Velezom rješavaju Vlašića

Istina, glamurozno nam je zazvučala izjava Damira Burića “Véleza su pratili naši skauti”. Ako je Hajduk poslao skaute u Indiju, to je stvarno čudo... No, sve je to na kraju nebitno, mjerit će se jedino Vélezov učinak. Baš kao i Ohandzin. Izostanu li golovi, a Burić, koji je vapio za napadačem uvjerava “to je profil kakvog smo htjeli”, Vélez će biti tretiran kao promašaj, a bude li zabijao, onda će dobiti palac gore. Goran Vučević, Hajdukov sportski direktor, baš i nema pravo na pogrešku, ali uvjeren je da je Vélez pravo rješenje. Zbog njega se Hajduk riješio Antona Maglice, momka s poštenim odnosom, ali i igrača koji je često promašivao izgledne prigode. Pravi Vélez neophodan je i Buriću, koji se više ne smije dovesti u situaciju da mu mlada zvijezda Nikola Vlašić bude nezadovoljan. 

Naime, u nedostatku napadača (Ohandza je ozlijeđen, a Maglici nije vjerovao) Burić je u vrh napada gurao Vlašića što je izazvalo veliko nezadovoljstvo i kod mladog igrača, ali i kod njegova oca Joška, atletskog trenera s autoritetom. “Vatru” je Hajdukov trener gasio guranjem Marka Bencuna u vrh napada, s promjenom mjesta u napadačkoj trojci.Sve su to bila polovična rješenja, toga je bio svjestan i Burić i zato je vapio za napadačem. Vélez, da ne bude zabune, nije taj klasični špic, ali Hajduk je klub koji uzima samo igrače bez odštete pa i nema baš neki izbor. Vélez je za Burića igrač “uzmi ili ostavi”, trener s njemačkim pedigreom uvjeren je da će od Argentinca napraviti napadača koji mu je prijeko potreban.

>> Goran Vučević baš i ne voli 'Hajdukovu dicu'

Komentara 12

SO
sonce
14:08 24.01.2016.

Ozrene tko da vjeruje tvojim lažima.

DU
Deleted user
13:51 24.01.2016.

slipci ne vide..da od dosadasnja nacina poslovanja i lipe igre..hajduk nema ni susta..ni gusta..hajduk je posta..adrenalin tableta..i izbacivanja frustracija za izgubljeni mladi svit ..i sluzi za uhljebe..da bi prizivili od prvoga do prvoga..ovako su samo kokosinjac za prodavat pilice ii kupovat stare odsluzene pivce..ka ovaj..bidan nezna ni di je dosa..

MA
..Marsijanac
20:09 24.01.2016.

Od igrača zbog kojeg se Mamić pjenio jer mu ga je Hajduk uzeo ispred nosa postao je bijeli promašaj, igrač s ozljedama. >>>> Ma kome ti solis pamet. Nit je Dinamo ,niti Mamic i jednom rijecju spomenuo Ohandzu. Piskarala iz Splita su blebetala o tome kako je Hajduk "ukrao" fantasticnog Ohandzu Dinamu ispred nosa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije