Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADA NADA

Hrvat među najvećim Bayernovim talentima: 'Guardiola računa na njega'

Toni Trogrančić
24.06.2015.
u 13:20

'Toni Trogrančić je budućnost za Bayern.'

Njemački Hrvat Toni Trogrančić (15) dobio je novo priznanje, njemački Eurosport ga je uvrsio među najveće Bayernove talente! ono što je najzanimljivije, u tom društvu najvećih talenata je daleko najmlađi. Ako tako nastavi, mogao bi ponoviti što nitko od 2010. godine nije.

Otkako je prije pet godina David Alaba ušao u prvu momčad, više niti jedan mladi talent nije se našao u prvoj momčadi. I to bi se moglo promijeniti najkasnije s Trogrančićem za dvije do tri godine. Iako uz njega kandidata još ima.

Kao prvi među talentima istaknut je Joshua Kimmich, 20-godišnji defenzivni veznjak kojeg je Bayern kupio od Leipziga za osam milijuna eura, a uzor mu je Schweinsteiger.

Potom je tu Gianluca Gaudino, 18-godišnji vezni igrač, sin bivšeg reprezentativca Njemačke Maurizija Gaudina, kao i sin još poznatije klupske legende Mehmeta Scholla - 18-godišnji veznjak Lucas Scholl. Sinan Kurt (18) ofenzivni je veznjak koji je došao za 2,5 milijuna eura iz Borussije Mönchengladbach, a zovu ga 'mini Reus' i hvali ga Franck Ribery. Naveden je među talentima i Niklas Dorsch, 17-godišnji ofenzivni veznjak, za kojeg govore da je jak na lopti kao Mario Götze.

I na kraju, tu je Trogrančić. Za 15-godišnjeg ofenzivnog veznjaka navodi se da je pomoćni trener Hermann Gerland oduševljen njime, da igra s obje noge, da je na treningu s A momčadi zadovoljio čak i strogog Pepa Guardiolu. Nije se bojao starijih niti ih je previše respektirao, a u igri je pokazao svestranost. Također, što je za Bayern bitno, pokazao je čvrstinu u duelima.

- Po vokaciji je razigravač, nalazi se odmah iza napadača, a prije dolaska u Bayern 2013. bio je u akademiji Red Bulla iz Salzburga. Majka mu je Hrvatica, otac iz Bosne i Hercegovine - navodi Eurosport.

Nadajmo se samo da će Hrvatski nogometni savez uspjeti u naumu i da će Trogrančić zaigrati za hrvatsku reprezentaciju...

>> Kako je mali Hrvat gurao kroz noge igračima Bayerna i što mu je Pep rekao!

Komentara 7

PU
paul-umpe
13:33 24.06.2015.

Mama i tata iz Fojnice berge bosna.Svaka cast momcino neka ti je sretno samo naprijed.

FI
fileck
15:20 24.06.2015.

Hehehehe, pa naravno da dijete napreduje kad tata ne mora platiti "gazdi" 1000 eura da bi mali igrao, pa ne mora platiti treneru 100 eura da bi dijete igralo........... U Bayernu ako je dobar, onda će igrati.

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
14:21 24.06.2015.

Malo nas je al nas ima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije