Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADA REPREZENTACIJA

Gračan: Pašalić i Halilović potpuno su nam se podredili, rade kao svi drugi

Nenad Gračan
Igor Kralj/PIXSELL
02.09.2015.
u 22:14

- Mi smo prilično mlada selekcija. Znamo da u ovom ciklusu mogu igrati igrači rođeni 1994. godine, a mi takvih imamo najmanje. Pa kod nas će ozbiljnu minutažu imati i oni rođeni 1997. godine (Ćorić, Vlašić, Balić) koji su i po tri godine mlađi od suparnika.

Hrvatska reprezentacija do 21 godine sutra kreće u novi kvalifikacijski ciklus za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se 2017. godine održati u Poljskoj. Izabranici Nenada Gračana u Koprivnici će od 16 sati ugostiti Gruziju, a onda u ponedjeljak 7. rujna u Tartuu gostovati kod Estonije...

- Očekuje nas vrlo zanimljiva utakmica, a mi smo uvjereni u pobjedu. Ipak, Gruziju treba respektirati, oni su nas u prošlom kvalifikacijskom ciklusu svladali u Dugopolju, a znamo da su znali iznenaditi i našu A reprezentaciju. Mi vjerujemo u svoju kvalitetu, znamo da smo kvalitetniji od suparnika, ali to moramo dokazati i na terenu - rekao je za Goal izbornik U-21 reprezentacije Nenad Gračan, pa nastavio:

- Mi smo prilično mlada selekcija. Znamo da u ovom ciklusu mogu igrati igrači rođeni 1994. godine, a mi takvih imamo najmanje. Pa kod nas će ozbiljnu minutažu imati i oni rođeni 1997. godine (Ćorić, Vlašić, Balić) koji su i po tri godine mlađi od suparnika. Ali, mi stvarno u ovoj generaciji imamo nekoliko dragulja, pa svi vjerujemo u dobre rezultate.

Iz A vrste dobio je Marija Pašalića i Alena Halilovića. Kako oni dišu u U-21 reprezentaciji?

- Odlično! Moram pohvaliti obojicu, rade kao svi drugi, nemaju baš nikakvih prigovora. Ovdje su stigli s velikim motivom, potpuno su se podredili uspjesima ove vrste.

Određene probleme stvorio je i transfer Joze Šimunovića koji će se tek na dan utakmice priključiti svojim vršnjacima u mladoj reprezentaciji...

- To je nogomet. Kod njega se nešto zakompliciralo, pa je duže od planiranoga ostao u Glasgowu. Naravno da će sada preskočiti dvoboj s Gruzijom, ali će biti uz nas. Jozo Šimunović je izuzetno važan član naše vrste i siguran sam da će nam već u Estoniji biti od velike pomoći.

Tko će još osim Šimunovića preskočiti Gruziju?

- Andrija Balić. On je dobio neugodan udarac, pa ćemo ga zbog preventive ostaviti izvan momčadi. Ne želimo riskirati s njegovom ozljedom, niti ga u ovim trenucima dodatno opterećivati.

>> Što je još Nenad Gračan rekao pročitajte na Goal.com

>> Modrić uoči kapetanskog debija: Ponosan sam, vjerujem da ću na pravi način predstavljati Hrvatsku

Komentara 1

DO
dommar36
02:12 03.09.2015.

a zasto nebi bilo tako molit cu ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije