Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVENIRALA POLICIJA

Navijači Feyenoorda gađali Riječane bocama i izazvali sukob

Navijači
Luka Stanzl/Pixsell
23.10.2014.
u 12:45

Zbog narušavanja javnog reda i mira privedeno je šest navijača, pet Nizozemaca i jedan Riječanin.

Riječka je policija  dvije večeri zaredom, u utorak i sinoć, morala smirivati uzavrele strasti navijača nogometnih momčadi Rijeke i nizozemskog Feyenoorda, koji večeras na Kantridi igraju utakmicu Eurolige.

U središtu grada, na Trgu Republike Hrvatske - unatoč tome što je policija bila na svakom koraku, a večer prije je spriječila međusobni sukob i privela nekoliko navijača. Veći broj pristaša gostujućeg kluba je ispred lokala galamilo i bacao čaše i boce prema manjoj skupini navijača domaćeg kluba ugrožavajući pritom i ostale građane.

Zbog narušavanja javnog reda i mira privedeno je šest navijača, pet Nizozemaca i jedan 32-godišnji alkoholizirani Riječanin koji se oglušio na upozorenja i naredbe policije i kod sebe je imao metalni bokser koji mu je oduzet. Zbog narušavanja javnog reda i mira i posjedovanja oružja protiv njega će se podnijeti optužni prijedlozi, a isto slijedi i petorici Nizozemaca , starosti od 19 do 35 godina, od kojih su trojica bili pijani. Na stadion Kantrida, naravno, neće ući.

Usto, u srijedu navečer u Adamićevoj ulici su oštećena dva automobila, službeno policijsko vozilo i automobil nizozemskih registracija kojima su razbijena vjetrobranska stakla, vrata, poklopci motora i  retrovizori.

Također, u srijedu prijepodne, na ulasku u Hrvatsku na graničnom prijelazu Rupa u automobilu nizozemskih oznaka kod trojice Nizozemaca starosti 25 i 26 godina koji su se uputili u Rijeku na utakmicu policija je pronašla i oduzela im 0,28 grama marihuane, ali i drvenu i metalnu palicu. Svoj trojici je odbijen ulazak u Hrvatsku, a jedan je prijavljen i zbog droge.

Policija je najavila da će utakmicu visokog sigurnosnog rizika snimati kako bi se detektirali i procesuirali eventualni izgredi i protupravna ponašanja navijača.

>> U Rijeku dolaze mrzitelji svega što je židovsko i muslimansko!

Komentara 3

AM
Ameise
14:21 23.10.2014.

Cuj 0,28 g marihuane. Nek su vratili 'drogerase' nazad. Oj zemljo pod sljivama!

DU
Deleted user
19:16 23.10.2014.

Naravno zar bi mogli biti krivi rijeeecani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije