Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbacuju dio povijesti?

Navijači Barcelone će poludjeti: Evo kako se Barca prodala za katarske milijune

Lionel Messi (FC Barcelona) (2nd R), celebrates after scoring, during the Champions League soccer match between FC Barcelona and Ajax Amsterdam, at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, tuesday october 21, 2014. Foto: S.Lau/DPA/PIXSELL
Foto: DPA/PIXSELL
1/2
05.02.2015.
u 19:28

– Kada je naša tvrtka u pitanju, sve je moguće. Mi smo otvoreni za iznenađenja, a to znači i za ona koja se tiču imena stadiona.

Sponzori u posljednje vrijeme ulažu sve više novca u nogometne klubove, ali zauzvrat traže neke promjene klupske tradicije koje se navijačima baš i ne sviđaju. Tako je Real Madrid nedavno potpisao ugovor s tvrtkom Fly Emirates i pristao da se kultno ime stadiona Santiago Bernabeu preimenuje i zove Abu Dhabi Bernabeu.

A sličnu stvar sada bi trebala napraviti i Barcelona, barem tako pišu španjolski mediji. Sljedeće godine istječe njihov ugovor s Qatar Airwaysom, a već su počeli pregovori oko novoga. Kako pišu lokalni mediji, uvjet je promjena imena stadiona, a još uvijek se ne zna kako bi se trebao zvati. A da se nešto događa po tom pitanju, indirektno je potvrdio i izvršni direktor Qatar Airwaysa Akbar Al Baker.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

– Kada je naša tvrtka u pitanju, sve je moguće. Mi smo otvoreni za iznenađenja, a to znači i za ona koja se tiču imena stadiona. Mi i Barcelona imamo iste vrijednosti, moguće je da će stadion nositi naše ime, rekao je Baker.

Barcelona je dosad od spomenute tvrtke dobivala 30 milijuna eura godišnje. Camp Nou dom je katalonskog kluba od 1957. godine, a u planu je proširenje kapaciteta stadiona. Radovi bi trebali početi 2017. godine, a kapacitet bi nakon toga trebao biti 105 tisuća. Vrlo vjerojatno troškove će pokriti Qatar Airways.

>>Real Madrid izbacio križ s grba nakon što je potpisao ugovor s bankom iz Abu Dhabija

Komentara 6

US
USA
20:50 05.02.2015.

Jednog dana, ne tako daleko od danasnjeg, nafta vise nece biti potrebna pa ce Arapi morati uzeti lopatu u ruke kao i svi drugi i poceti raditi. Uloyili su puno kupujuci tvrtke svagdje po svijetu, ali kad se karte ponovno podijele gledat cemo prazne bazene, krnitje po cestama i napustene gradove.

SE
senior
21:30 05.02.2015.

I mi u Hrvatskoj smo se odlučili za kapitalizam, a to je to. U kapitalizmu ima samo jedan bog a to je novac, lova, pare i sve druge inačice istoga.

LE
let3
01:53 06.02.2015.

Čitav Katar će jednoga dana progutati pijesak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije