Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabio Austrijancima

Brat Dejana Lovrena mladim nogometašima osigurao četvrtfinale Europskog prvenstva!

U-17 reprezentacija
Foto: HNS CFF
1/2
09.05.2015.
u 14:47

U prvom kolu naši igrači su svladali domaćina Bugarsku sa 2:0 te imaju maksimalnih šest bodova.

Davor Lovren, brat Liverpoolovog nogometaša Dejana, svojim golom je donio četvrtfinale Europskog prvenstva mladoj nogometnoj reprezentaciji Hrvatske do 17 godina.

Hrvatska je u drugom kolu skupine u bugarskom Sozopolu tim golom u 52. minuti svladala Austriju te sa osiguranim četvrtfinalom čeka treću utakmicu protiv Španjolaca. 

Pet minuta nakon što je jednu prigodu propustio, Lovren je u mrežu pospremio odbijenu loptu nakon akcije Brekala i Đuraseka. Mladi reprezentativci su potom prednost sačuvali do kraja utakmice i prvi na Europskom prvenstvu osigurali svoje mjesto u četvrtfinalu, što znači i borbu za plasman na Svjetsko prvenstvo. Hrvatska treću utakmicu u skupini protiv Španjolaca igra u utorak.

"Ovo je jako velika i jako važna pobjeda"

- Ovo je jako velika i jako važna pobjeda. Bile su obje reprezentacije pod pritiskom, stoga je bilo teško i tvrdo, a oba su protivnika bila dobra - kazao je nakon utakmice izbornik Dario Bašić te dodao kako se ne može oteti dojmu da su već u prvom poluvremenu mogli zabiti "gol ili dva" i usmjeriti utakmicu u željenom smjeru.

- No, golovi se rijetko postižu, pogotovo u susretu ovako organiziranih momčadi - rekao je Bašić. Izbornik smatra da je ove godine Austrija bila kompletnije i kvalitetnija momčad nego prošle godine kada smo ih pobijedili 2:0. - Ovaj nas rezultat stvarno veseli, posebno zato što još uvijek nismo primili pogodak - kaže o prolasku u četvrtfinale Bašić koji će u trećoj utakmici sa Španjolcima moći "kombinirati" sastav, s obzirom da smo prolaz osigurali.

No, izbornik tvrdi da u četvrtfinalu nema laganog protivnika "za birati". - Razlike su u kvaliteti minimalne, ali raduje me što imamo dobar fond igrača, vidjet ćemo kako stojimo s ozljedama i umorom. Mislim da imamo adekvatne kombinacije za Španjolsku - zaključio je Bašić, stoji na službenoj stranici HNS-a.

Hrvatska: Šemper, Hudećek, Sosa, Erlić (od 34' Gjira), Kalaica, Soldo, Brekalo, Đurasek, Moro, Lovren (od 66' Babić), Majić (od 80+1' Blečić). Izbornik: D. Bašić.

Austrija: Ehmann, Sahanek (od 75' Danso), Heilmann, Prirsch, Ramadani (od 68' Oppong), Omerović, Wöber, Lovrić, Jakupović (od 63' Hautzinger), Filip, Schmidt. Izbornik: M. Zsak.

>>Lovrenov brat i mladi Borovec potpisali profesionalne ugovore s Dinamom

. >>Hrvatska Europsko prvenstvo otvorila pobjedom protiv domaćina!

>>Bašićev izbor za Euro: 12 igrača Dinama, a nijedan iz Hajduka i Rijeke

Komentara 14

DI
dinamojavolim1
13:47 09.05.2015.

uhuhu dobili smooooo bravoooo decki

ED
en dva tri
14:45 09.05.2015.

a jesam se nagleda na HRT-u. Super prijenos...

Avatar Vrijeme
Vrijeme
17:06 09.05.2015.

Bravo decki.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije