Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekord Katalonaca

Messi pogotkom okrunio 500. nastup za Barcu, a sudac ga počastio jedanaestercem

Barcelona - Betis
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
30.12.2015.
u 22:30

Ivan Rakitić igrao je cijeli susret za Katalonce.

Budući da su madridske momčadi, Real i Atletico, danas slavile u prethodnim susretima, bilo je jasno da Barcelona mora pobijediti Betis kako bi se zadržala na vrhu Primere. Katalonci stoga ništa nisu prepustili slučaju i uvjerljivo su nadjačali suparnike iz Seville - 4:0.

Igrači Luisa Enriquea željeli su pobjedu i zbog dva uzastopna remija u prvenstvu. A stigli su i do 179 pogodaka u jednoj kalendarskoj godini te tako nadmašili postignuće Real Madrida iz 2014. godine - 178 postignutih golova. 

Betis je pak produbio krizu jer nije slavio u posljednja četiri prvenstvena dvoboja.

Bila je to posebna utakmica i zbog Messijevog jubileja - 500. nastupa u Barcinom dresu, a okrunio ga je na najljepši način. Pogotkom za 2:0 u 33. minuti nakon asistencije Neymara.

Prije toga sudac je počastio Katalonce jedanaestercem. Vratar Adan u 27. minuti 'boksao' je loptu ispred Messija i u naletu srušio Argentinca, a sudac je umjesto prekršaja na golmanu dosudio kazneni udarac. Izveo ga je Neymar i pogodio gredu, a na odbijenu loptu natrčali su Rakitić i Westermann. Branič Betisa na kraju je loptu nespretno poslao u vlastitu mrežu.

Na samom početku nastavka, u 46. minuti, bilo je već 3:0. Busquets je oduzeo loptu i sjajno poslužio Suareza koji mirno pogađa. Urugvajac je zabio i u 83. minuti, a dodavač je ponovno bio Neymar.

Ivan Rakitić igrao je cijeli susret za domaćina.

 

Dodajmo kako je madridski Atletico u dvoboju 17. kola u gostima savladao gradskog suparnika Rayo Vallecano sa 2:0 pogocima Corree (88) i Griezmanna (90) u samoj završnici.

Alen Halilović igrao je svih 90 minuta za Sporting iz Gijona na gostovanju kod Eibara. Halilovićeva momčad doživjela je poraz (2:0), a golove za domaće postigli su Keko (55) i Borja Baston (62). 

Sevilla je bila bolja od Espanyola sa 2:0 (Immobile 16, Banega 41), a Athletic Bilbao je slavio kod Celte u Vigu (1:0, Garcia 71). Getafe i Deportivo odigrali su bez pogodaka.

Poredak: Barcelona (-1) 38 bodova, Atletico Madrid 38, Real Madrid 36, Celta 31 bod...

>>Ronaldo zapucao poklonjeni jedanaesterac pa donio pobjedu Realu

Komentara 5

DH
dalibor.hren
12:17 31.12.2015.

Za Real su dosuđena dva penala od kojih je jedan sumnjiv, a drugi nije postojao!

ED
Edomajka
09:24 31.12.2015.

Penala nije bilo golman je isao na loptu i prvo je udario loptu pa onda Messija

HR
hrvatin
15:13 31.12.2015.

Pisete da je vratar u naletu srusio Messija a onda da je to bio prekrsaj na vrataru!?Kako moze biti prekrsaj na vrataru ako je vratar srusio Messija ,svom snagom ga udario i srusio?Bilo bi vrijeme da se ostavite pisanja budalastina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije