Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagreb dočekuje rijeku

Medić: Kad vidim da više ne mogu biti trener, bez problema ću se povući

Dražen Medić
Marko Lukunić/PIXSELL
19.07.2014.
u 14:30

Jako sam znatiželjan koliko može moja mlada momčad protiv tako ozbiljnoga suparnika kao šo je Rijeka - najavljuje predsjednik/trener.

S Rijekom je završilo, s Rijekom ponovno počinje. Riječani su 26. svibnja prošle godine sa 4:1 u Kranjčevićevoj ispratili Ćirine pjesnike iz Prve HNL, a u nedjelju u 19 sati bit će njihov prvi gost u povratničkoj prvoligaškoj sezoni.

Zagrebov predsjednik/trener Dražen Medić momčad s klupe vodi kao predstavnik kluba, a kao trener prijavljen je 36-godišnji Željko Kopić, kako kaže Medić, najveće pojačanje zagrebaša u prijelaznom roku. Ipak, za rezultat odgovara Medić, trener s najčvršćom pozicijom u Hrvatskoj ligi, funkcionar koji za sebe tvrdi da u NK Zagreb radi bez plaće deset godina. Uštedio je klubu na sebi, ali i na igračima, koji imaju premije samo za plasman u Europu.

U europskom nogometu sjećamo se samo jednoga primjera da je predsjednik kluba sjeo na klupu. Američki vlasnik i predsjednik Dimitri Piterman najurio je prije 11 godina struku u španjolskom Racing Santanderu i kratko vodio momčad. Brzo je shvatio da to nije za njega...

Što god mislili o Medićevoj avanturi na klupi Zagreba, on je u zimi prošle godine zaostajao za Cibalijom šest bodova, a prvenstvo u 2. HNL okončao je s osam bodova u plusu. Trener ili ne, posao je odradio – besprijekorno. Spreman je i odstupiti ako stvari ne krenu po planu.

- Kada procijenim da više nisam sposoban ispunjavati svoje obveze kao trener, bez razmišljanja ću se povući – kaže Medić najavljujući utakmicu s Rijekom.

- Baš se veselim tom susretu i jako sam znatiželjan koliko može moja mlada momčad protiv tako ozbiljnoga suparnika. Rijeka je vrlo dobro organizirana momčad, naučena igrati natjecateljski, ozbiljna u svim fazama, s ozbiljnim trenerom – dodao je Medić.

Ulaznice za Zagrebovu zapadnu tribinu koštaju 40, za istok 30 kuna.

>>Zagreb se vratio u prvoligaško društvo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije