Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIN BRBIĆ:

Mamić treba otići iz hrvatskog nogometa, a nije otišao ni iz Dinama!

Brbić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
12.02.2016.
u 12:43

– HNS se ponaša očekivano, glumi kao da ga se ništa ne tiče. Zakoni države se moraju poštovati, prijavu smo poslali sportskoj inspekciji. Vjerujem da će se stvari na kraju riješiti – kaže Brbić.

Kada mu se spomenu Dinamo i Zdravko Mamić i taj njegov tko zna koji odlazak, Hajdukov predsjednik Marin Brbić samo se nasmije...

– Dinamo nas ne zanima, Mamićev je odlazak fiktivan. Više puta kazali smo da nas Dinamo ne zanima, da gledamo prema HNS-u koji je krovna organizacija. HNS za nas radi loše, privilegira druge i smatramo da njegovi vodeći ljudi moraju otići. S HNS-om smo imali sastanke, ali uskoro će proći godina a da se ništa nije dogodilo. Obećanja i zaključci, to je ono što slušamo, ali nema dosljednosti – kaže Brbić.

Što se tiče Davora Šukera, Zdravka Mamića i Damira Vrbanovića, Hajdukov stav se zna.

Prijava sportskoj inspekciji

– Trebaju otići i predsjednik i izvršni predsjednik HNS-a. Nije Mamić otišao ni iz Dinama, a trebao je otići iz hrvatskog nogometa – kaže predsjednik bijelih.

Hajduk je HNS prijavio sportskoj inspekciji.

– Po novom Zakonu o sportu, treba izabrati nove članove Skupštine, koji će birati Izvršni odbor, novog predsjednika. Sve je bitno, pa nitko ne zna gdje je i u što HNS prošle godine potrošio 230 milijuna kuna. HNS se ponaša očekivano, glumi kao da ga se ništa ne tiče. Zakoni države se moraju poštovati, prijavu smo poslali sportskoj inspekciji. Vjerujem da će se stvari na kraju riješiti. Uostalom, postoje i sankcije, ne može netko biti dužnosnik tri godine nakon što počini prekršaj u sportu ili oko sporta, a i sam čin neprimjenjivanja zakona je prekršaj u sportu – kaže Brbić.

U HNS-u su našli izgovor, “spasio” ih je nogomet na pijesku.

– Svi HNS-ovi izgovori su smiješni, to je za malu djecu. Veseli nas stav Mosta, vraća nam vjeru ta priča o provođenju zakona. Dosta je predstava za javnost, očekujemo konkretne korake – kazao je Brbić.

Jedina promjena u odnosu na Hajdukove zahtjeve je promjena disciplinskog suca. Umjesto Krešimira Vlajčevića, sada taj posao obavlja Saša Pavličić.

– Čestitali smo gospodinu Pavličiću, vjerujem da će biti jednakiji u odmjeravanju kazni. Smjenjivanje Vlajčevića i njegovo imenovanje je pozitivan pomak. Nije važno što se gospodin Pavličić deklarira kao navijač Dinama, to s obnašanjem funkcije disciplinskog suca ne bi trebalo biti važno.

A Hajduk? U predvečerje 105. rođendana kluba Brbić je ocijenio prijelazni rok.

– Zadovoljni smo, ocijenio bih ga četvorkom, da smo uspjeli dogovoriti transfer Lovre Kalinića bila bi to čista petica. Sada smo financijski stabilni.

Kako je trener Damir Burić reagirao na brojne prodaje?

– Svi naši potezi napravljeni su u dogovoru s trenerom Burićem. Primjerice, da smo mogli, ne bismo prodali Miju Caktaša, ali on je imao dodatak u ugovoru po kojem može otići uz određeni iznos. Milović je u igračkim godinama u kojima treba misliti na svoju budućnost. A Balić je sasvim treća priča, pojavila se tu i nekakva nervoza – ističe Brbić.

Pašalić spasio Hajduk

Prisjetio se i drugih transfera.

– Recimo, Pašalića smo morali prodati. Da tada nije prodan, Hajduk bi vjerojatno otišao u stečaj. Iz današnje situacije, mogu slobodno reći da su transferi Ante Vukušića i Marija Pašalića spasili klub. Takva situacija se više ne može dogoditi.

Znači, nema više prodaja.

– U zimskom prijelaznom roku odbijali smo neke ponude. Evo, bilo je zainteresiranih za Vlašića, ali nismo željeli ni ulaziti u razgovore. U jednom trenutku nam je usmeno rečeno da postoji ponuda od osam milijuna eura, ali smo i to odbili!

U Poljud su stigli Argentinac Nicolas Velez i Manuel Arteaga iz Venezuele.

Imate puno stranaca, kao nikada u Hajdukovoj povijesti.

– Češljali smo hrvatsko tržište, ali su domaći igrači skupi. Dovodili smo igrače bez odštete, to je naša realnost – rekao je Brbić.

Na početku priprema najavili ste borbu za dva trofeja.

– Želje su i prvenstvo i kup, to je normalno. Ali, vidjet ćemo. Bit ćemo konkurentni Dinamu i Rijeci – zaključio je Brbić.

>> Prijavit ćemo HNS inspekciji jer od 9. veljače djeluju izvan zakona!

Komentara 34

Avatar white socks
white socks
13:02 12.02.2016.

Mamić je 175 putaviše koristio hrvatskom nogometu nego što će Brbić i Pavasović ikada koristiti. Mogu crtati svastike još godinama, pokušavati prekinuti utakmicu reprezentacije, milovati Jovanovića i Josipovića, jeftino prodavati Hajdukovu dicu koju "neće" nikada prodat, protuzakonito poslovat preko duplog računa, ...

SO
sonce
12:52 12.02.2016.

Ozrene primi se poštenoga posla, zar te nije sramota pisati lažne gluposti. Znamo da si hajdukovac ali to ne znaći, da imaš pravo stalno blatiti druge ljude. Od tebe nikada prave istine nego sama laž.

DU
Deleted user
12:53 12.02.2016.

Brbljiću,relativno je to što ti izjavljuješ !Ne znaš što znači relativno?Slikovito rečeno,to ti je kada ti Mamiću staviš nos u prkno,onda i ti i Mamić možete reći da imate nos u prknu!I obojica ste u pravu! E,vidiš,to je relativno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije