Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marcus Rashford

Bolji i od Besta, a nema ga ni na Wikipediji ni na YouTubeu

Manchester United
Foto: Reuters/PIXSELL
28.02.2016.
u 14:00

'Mali je nevjerojatan! Na poluvremenu sam mu rekao da se mota oko gola te da će zatresti mrežu. Jer, previše je trčao uz liniju u prvom dijelu. Rekao sam mu: “Dečko, pa priđi bliže!” I uspio dva puta!'

Anonimac Marcus Rashford (18) koji nema stranicu na Wikipediji, kojeg niste mogli naći na YouTubeu, kojeg je čak i Google dugo “tražio”, u manje od deset minuta postao je hit u susretu između Manchester Uniteda i Midtjyllanda (5:1) za koji par sati prije utakmice nije bio ni u planu za zapisnik! Mladić iz Manchestera bio je na tribinama Old Trafforda kada se na zagrijavanju ozlijedio napadač Anthony Martial pa je Louis van Gaal u špicu (taktika 4-2-3-1) poslao – nepoznatog igrača s brojem 39 na dresu. Drugi su mu svi bili ozlijeđeni.

– Dečko, ti, da... Idi po dres, igraš večeras – rekao je šokiranom Marsusu trener Van Gaal.

I taj debitant odlučio je susret postigavši dva briljantna gola u 64. i 75. minuti susreta te izvukao Crvene vragove iz ponora. Spasio ih tinejdžer nokauta iz Europske lige od kluba čije se ime sporo čita.

Sve može, osim čaše

Na kraju utakmice samo jedna tema. Rashford.

– Mali je nevjerojatan! Na poluvremenu sam mu rekao da se mota oko gola te da će zatresti mrežu. Jer, previše je trčao uz liniju u prvom dijelu. Rekao sam mu: “Dečko, pa priđi bliže!” I uspio dva puta! – kaže Van Gaal.

Da njegov uspjeh stavimo u vremenski kontekst, to se u Unitedu nije dogodilo više od pola stoljeća, kada je prije 51 godine George Best postao najmlađi strijelac u Europi (18 godina i 158 dana) u susretu Kupa velesajamskih gradova 1964. protiv švedskog Djurgardena. Marcus je to uspio 41 dan mlađi od Besta. Pred njime je blistava budućnost, no bude li slijedio put velikana, važno je da se kloni čašice. Sjetite se Bestove:

– Puno sam novca potrošio na piće, žene i brze automobile. Ostatak sam spiskao...

Nastavi li Marcus tako igrati, poslovica “Pelé, Maradona, George Best” mogla bi dobiti i nastavak – Rashford. Polako, tek je počeo.

– Pa mi smo poznati po mladim igračima iz naše škole. On je samo nastavak – kaže Paul Scholes, i sam izišao iz slavne škole, uz Davida Beckhama, Ryana Giggsa...

Koja mu je budućnost? Ove sezone zabio je golove za United U-18, U-19, U-21 i prvu momčad. U klubu je šesti napadač, iza Waynea Rooneya, Anthonyja Martiala, Jamesa Wilsona, Willa Keana i eventualno Marouanea Fellainija. No, oni su svi – out pa će on igrati u špici i protiv Arsenala.

– Znam sve igrače Uniteda, ali za ovog mladića nikad nisam čuo. Gledao sam utakmicu i ono što sam vidio bilo je impresivno – kaže Arsène Wenger. Danas ćemo u prvenstvu već vidjeti što može protiv njegova Arsenala.

Možda Van Gaal i ostane

Tek što su večernji šokovi završili, nogometašima Uniteda uslijedio je novi. Ždrijeb u petak kao prepreku za polufinale Europske lige postavio im je – Liverpool.

– Za Englesku super! Izbacimo li United, odlično, ako ne, bar će im Van Gaal ostati na klupi – zadirkuje legenda Liverpoola Jamie Carragher navijače vragova koji žele Josea Mourinha... Zasad ih iz ponora izvlači tinejdžer.

>>Veliki okršaji: Derbi ManU-a i Arsenala, a Liverpool i City bore se za trofej

Komentara 3

SL
stipe.lasic
17:35 28.02.2016.

Jest gledao sam mali je mocan a za onog spiskali 90mil ovaj dzaba bolji

DU
Deleted user
15:52 28.02.2016.

Evo i 2 komada zabio Arsenalu.

MB
mockin_bird
09:29 29.02.2016.

felaini napadač? prvi glas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije