Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žele ga zadržati

Mamić: Bez obzira na ozljedu, otkupit ćemo Fernandesa

Junior Fernandes
Slavko MIdzor/PIXSELL
17.04.2014.
u 21:56

– Operacija je išla po planu, trajala je nešto više od sat vremena – kazao je liječnik Dinama dr. Božidar Šebečić koji ju je i obavio

Junior Fernandes (25) teško je stradao od starta Darija Rugaševića. Igračima je odmah bilo jasno da je riječ o teškoj ozljedi, Ivo Pinto bio je odmah uz Juniora dok su ga unosili u kola hitne pomoći, Igor Cvitanović s njim je otišao u splitsku bolnicu. I vijesti koje je javio nisu bile dobre, Fernandesu je puknula noga.

– Bio sam s njim u obje bolnice, pomogao sam koliko sam mogao – kazao je Cvitanović koji je poslužio i kao prevoditelj Fernandesu i liječnicima.

Izgubio SP i Ligu prvaka

Nesretni je igrač Dinama odmah iz Splita prebačen u Zagreb, u bolnicu Merkur gdje je iste noći operiran, a Dinamo je zahvalio medicinskom osoblju i liječnicima zagrebačke i splitske bolnice.

Operacija je išla po planu, trajala je nešto više od sat vremena – kazao je liječnik Dinama dr. Božidar Šebečić koji ju je i obavio.

Nažalost, Fernandesu nije puknula samo fibula.

– Osim prijeloma kosti, puknula su mu i dva ligamenta gležnja, koje smo zašili. Ugrađena mu je pločica i vijci, a oporavak kod takvih ozljeda, bude li sve u redu, traje oko četiri mjeseca. Za oko dva mjeseca vadit ćemo vijke, a pločica može ostati godinu-dvije – izvijestio je dr. Šebečić.

Dinamo je tako na dulje vrijeme ostao bez klasnog igrača, i to u najosjetljivijem trenutku. Jer, izgubljen je za kvalifikacije za Ligu prvaka, a samom igraču je još gore. Ne samo što je teško ozlijeđen, što neće igrati u europskim kvalifikacijama nego je izgubio i svaku nadu da će na Svjetsko prvenstvo. A s pravom se nadao jer je na veliku većinu dosadašnjih utakmica reprezentacije Čilea bio redovito pozivan.

Dinamo još nije otkupio Fernandesa od Bayera iz Leverkusena pa je pitanje hoće li ga sad i otkupiti s obzirom na to da je ozlijeđen. Jer 2,5 milijuna eura koliko treba platiti za njega nije malo, plavi nikad nisu platili toliku odštetu.

– Ništa se ne mijenja iako Juniora više mjeseci neće biti na terenu, mi ga i dalje želimo i otkupit ćemo ga. Sve smo odavno dogovorili i s njim i s Bayerom – kazao je nakon trčanja s momčadi Maksimirskom šumom Zoran Mamić.

Možda manja odšteta

No, s obzirom na ozljedu, možda bi se ta odšteta mogla smanjiti.

– Ne znam, pa prošlo je tek par sati od te grozne ozljede, nismo o tome razgovarali. Istina je da još imamo vremena za njegovu kupnju, ali kako sam rekao, sve smo već odavno dogovorili i želimo da Fernandes ostane naš igrač – decidiran je bio trener i sportski direktor Dinama.

No, to otvara novo poglavlje u dovođenju pojačanja za europske kvalifikacije. Osim što su zakaparili jednog stopera, trebao im je još jedan, moraju potražiti veznog igrača nakon odlaska Sammira i epizode s Cleytonom, te ozljede Zvonka Pamića i odlaska Alena Halilovića, a sad je ozljeda Čileanca otvorila nove pukotine.

Igrača takvih kvaliteta teško će naći, pogotovu ne za mali novac. A ako već puno daju da bi njega otkupili, vjerojatno neće gomilati isti tip igrača. Za tu bi ofenzivnu poziciju mogli konkurirati Marko Pjaca i Mario Šitum koji su sad u Lokomotivi.

Moguće je da bude i novih odlazaka, a to bi onda natjeralo Dinamo da ipak potroši velik novac, iako je prije samo tri dana Zoran Mamić rekao da za to nije vrijeme i da on ne bi želio da klub u igrače uloži 10-15 milijuna eura. U svakom slučaju, u Maksimiru imaju čime razbijati glavu.

>>Fernandes operiran, Rugašević poručuje: Žao mi je što će mu propasti SP

Komentara 4

GI
gismund
08:06 18.04.2014.

bravo za dinamo, u ovome se vidi veličina kluba kad ne želi baciti na cestu teško ozlijeđenog igrača niti biti ne fer prema klubu koji ga je dao na posudbu! fernandesu želim brz oporavak i povratak na sportske terene u modroj majici i u još boljoj formi

KE
keepitreal
08:16 18.04.2014.

gismunde citas mi misli

Avatar mohito
mohito
12:22 18.04.2014.

pozdravljam ovu oduku, dinamo pokazuje da je pravi klub - fernandes je strasan igrac i nadam se da ce se vratit i odusevljavat nas iduce sezone u plavom dresu - sad puno ovisi o njemu i njegovoj psihi, ali ocito u svlacionici postoji dobra kemija i uz podrsku kluba i vrhunsku rehabilitaciju treba se nadat najboljem...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije