Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA PREDSTAVA

Veličanstvena Barcelona ponizila Real usred Madrida!

Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL
1/19
21.11.2015.
u 20:09

Suarez, Neymar i Iniesta bili su fenomenalni, a igrao je i naš Ivan Rakitić. Luka Modrić je pak skrivio drugi gol

Barcelona se u Madridu provela odlično jer Real je bio toliko gostoljubiv da im se ponudio kao na pladnju i završio s četiri komada u mrežu! Aktualni prvak pobijedio je 4:0 u 171. 'el clasicu' u La Ligi, a ukupno 263. u povijesti, s tim da su "kraljevi" uspješniji sa 71 pobjedom dok ih Barca sad ima 68 u La Ligi, a ukupno je uspješnija Barcelona sa 108 pobjeda, 12 više od Reala. Ujedno, Luka Modrić postao je Hrvat s najviše nastupa na ovim derbijima, njih devet.

No neće pamtiti po dobromu utakmicu, posebno jer skrivio je pogodak i uklopio se u sivilo kompletne momčad, koja kao da se odlučila bojkotirati Rafaela Beniteza i na taj ga način smijenila s klupe. Njegova zamjena, po svemu sudeći, trebao bi biti legendarni Zinedine Zidane.

I brzo su obavili taj bojkot, ako ga je bilo uopće jer i bez Lionela Messija su se gosti poigravali. Pa tako u 11. minuti Sergio pronalazi dubinskom loptom Luisa Suareza i on zabija na maestralan način vanjskim dijelom kopačke. Otvorilo se nakon toga i Barca se počela sve slobodnije "ponašati" na travnjaku. No još ništa nije bilo gotovo sve do 39. minute kad Modrić gubi loptu, Iniesta dolazi do nje i proigrava Neymara - dovoljno za 2:0. Ipak, izgledalo je kao da se Brazilac nalazio u nedozvoljenoj situaciji.

Nadali su se "kraljevi" nekakvom čudu i preokretu u nastavku, no već u 53. minuti "malonogometna akcija" Neymara i Inieste bila je dovoljna za 3:0. Brazilac se asistencijom odužio Španjolcu i Madrid je počeo zviždati, tjerati Beniteza i sve što već ide kad se ovakva situacija događa na Bernabeuu. Ušao je Lionel Messi pri tom rezultatu u 57. minute, baš umjesto solidnog Ivana Rakitića.

Moglo je do kraja biti još mnogo golova, ali zabio je Suarez u 74. nakon još jedne odlične akcije i potvrdio pobjedu. Claudio Bravo je pak skidao "zicere" Ronaldu dvaput i Benzemi jednom, što je dodatni udarac za "kraljeve" jer nisu ni počasni gol uspjeli postići.

Bila bi to divna nogometna predstava da "poludjeli" Isco nije krvnički startao na Neymara i dobio izravni crveni karton. Osim tog detalja, vidjeli smo sjanu nogometnu predstavu Barcelone, trenera Beniteza na odlasku, utakmicu bez incidenata ili prijetnji, dvojicu Hrvata na terenu i još jednog na klupi te povratak ozlijeđenog Lionela Messija.

REAL MADRID - BARCELONA 0:4 (Suarez 11', 74', Neymar 39', Iniesta 53')

REAL MADRID: Navas - Danilo, Varane, Ramos, Marcelo (od 59. Carvajal) - Kroos, Modrić - Bale, James (od 55. Isco), Ronaldo - Benzema. Trener: Rafael Benitez.

BARCELONA: Bravo - Alves, Pique, Mascherano (od 27. Mathieu), Alba - Rakitić (od 57. Messi), Busquets, Iniesta (od 77. Munir) - Suraez, Neymar, Sergi Roberto. Trener: Luis Enrique.

>> Glasujte: Koji je najsramotniji Realov poraz u Clasicu?

>> Rakitić bolji od Modrića, najgora utakmica sezone Ronalda

>> Kovačić postaje najmlađi, a Modrić Hrvat s najviše nastupa na El Clasicu!

Komentara 42

SP
spoved
20:44 21.11.2015.

Gol Inieste je ono zbog čega se gleda nogomet!

MA
..Marsijanac
20:14 21.11.2015.

Nije to nikakva sramota kad Dinamo izgubi od Bayerna sa 5:0. Mogao je Real dans popusit jos par komada.

HR
hrvatin
19:08 21.11.2015.

Barcelona se doslovno poigrava i izruguje s njima.Nikada ovakva dominacija u Clasicu nije vidjena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije