Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO - OLYMPIAKOS

'Puno smo utakmica dobili, osjećam da ćemo na Maksimiru izgubiti'

Olympiakos trening
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/7
20.10.2015.
u 10:35

– Nisam vjerovao da može biti tako hladno, jedan naš igrač, kad me vidio kako sam obučen, dao mi je jaknu Olympiakosa – rekao je jedan grčki novinar.

Grčki novinari koji su s Olympiakosom stigli u Zagreb pogledavali su nebo nad Maksimirom. Oni koji dulje prate ovaj trofejni grčki klub sjetili su se one opake zime 1998. kada je na minus 17 stupnjeva završilo 1:1 i Dinamo nije prošao dalje, tada je samo prvoplasirana momčad prezimljavala u Europi.

Sjećanje na -17 stupnjeva

– Nisam vjerovao da može biti tako hladno, jedan naš igrač, kad me vidio kako sam obučen, dao mi je jaknu Olympiakosa. Kad sam izašao iz hotela, zbog disanja mi je u nosu nastajao led. To je bilo strašno. Sad je bolje, a i stadion se promijenio, sad izgleda dosta dobro, jedino je šteta što nema krova – kazao nam je jedan grčki kolega. Drugi je ponudio optimističan pogled za Dinamo:

– Puno smo utakmica dobili, negdje moramo izgubiti, osjećam da će to biti ovdje.

Dinamo je svoj niz bez poraza prekinuo u Münchenu porazom 5:0 od Bayerna. Od tog je kluba stradao i Olympiakos s 3:0 u Pireju.

– Gledali smo tu utakmicu, Grci su zadnja dva gola primili u samoj završnici utakmice, dobro su igrali. A svi smo vidjeli kako su dobili u Londonu. Oni su favoriti i u Maksimiru. A mi moramo biti kao protiv Arsenala, bacati se na glavu, biti momčad, ginuti jedan za drugoga – rekao je Josip Pivarić koji se napunio samopouzdanjem, zabio je Skenderbeuu, Arsenalu, reprezentativac je. Jesu li mu narasla krila?

– Srezat ćemo ih – uz smiješak će raspoloženi Mamić.

– Imam samopouzdanja, puno sam za to radio, ali u nogometu ništa ne znači ono što je bilo jučer. No potrudit ću se da dobra forma traje što dulje – kazao je Piva.

Njemu, Mamiću i svima o Grcima su puno govorili Machado koji je stigao iz Olympiakosa, pa Goncalo koji je dugo radio s trenerom Marcom Silvom, Eduardo koji je s njim igrao. Imali su informacije od Pranjića, Marija Bonića, Rajka Janjanina i još nekih koji su pratili grčku momčad, a i sami su ih gledali četiri puta.

– Sve su nam informacije korisne, svaku smo saslušali, ali na kraju najviše vjeruješ sebi, svojoj analizi. Uostalom, na kraju mi donosimo odluke – rekao je Zoran Mamić i otkrio da će pokušati igrati kao protiv Arsenala.

Tagliavento dobro poznat

Upitan, da može, kojeg bi suparničkog igrača izbacio iz momčadi, kazao je:

Dominqueza i Fortounisa, drago mi je što Durmaz ne igra LP – kazao je Zoki koji favoritima smatra Grke:

– Veće je iznenađenje naša nego njihova pobjeda nad Arsenalom, oni stalno igraju Ligu prvaka, pobjeđivali su Juventus, Atletico Madrid... No favorit ne pobjeđuje uvijek, treba malo sreće, neka pogode vratnicu, dogodi se nekakva sudačka pogreška....

Kad je o sucu riječ, pravdu će dijeliti Talijan Paolo Tagliavento. Plavima je sudio zadnji put u nedovoljnoj pobjedi 3:2 u Beču nad Austrijom, pa porazu 0:3 u Portu u LP-u i kod Pjunika kad je bilo 0:0, a 0:0 je bilo i u Maksimiru protiv Sparte 2008. Hrvatskoj je sudio u kvalifikacijama za Euro 2012. u porazu 0:1 u Gruziji. Na tribinama ne bi trebao imati problema, po dogovoru klubova nema gostujućih navijača, Grci ne dolaze u Zagreb niti će BBB u Pirej. Kako će biti na terenu, vidjet će se, plavi vjeruju da će teren biti dobar, da neće biti kiše kao u 80 posto domaćih utakmica zadnjih godina u Europi i u HNL-u.

Mlađi Mamić nije rekao sastav, pokušali smo doznati hoće li Goncalo biti stoper ili zadnji vezni, s obzirom na to da za igru kao protiv Arsenala nema ključnog čovjeka Ademija. Ali nije se dao:

– Bumo vidli.

>> Carlo Ancelotti: Arsenal je već ispao iz Lige prvaka!

>> Wenger misli da Ademi nije jedini: Kada sam vidio da su igrači Dinama dopingirani..

>> Grci su moćni, a Konstantinos Fortunis će biti velika zvijezda

Komentara 18

LS
Lepi.S
12:54 20.10.2015.

Idemo plavi.. Samo hrabro do nove pobjede!

PU
Pukovnik10
11:56 20.10.2015.

jedni drugima bacaju prašinu u oči.

PD
pl.domagoj
11:09 20.10.2015.

Piva se smrzavala '98.na Maksimiru .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije