Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVO IZNENAĐENJE

Juventus uništio Realovu sezonu i izborio finale nakon dugih 12 godina!

Juventus
Foto: Reuters/PIXSELL
1/17
13.05.2015.
u 22:38

Juventus je imao prednost od 2:1 iz prve utakmice i to je s ovih 1:1 obranio

Juventus je napravio pravo podvig, na Santiago Bernabeuu je izborio 1:1 i prošao u finale Lige prvaka! Čekali su Talijani na to punih 12 godina, od onog poraza od Milana na Old Traffordu. Rijetki su vjerovali u to, ali prema prikazanom je potpuno zaslužen ovaj rezultat i veliki dvoboj s Barcelonom.

REAL MADRID - JUVENTUS 1:1 (Ronaldo (p) 23'/Morata 57')

Ali početak utakmica nije sugerirao takav epilog jer "kraljevi" su krenuli prilično žestoko, povratnik Karim Benzema unio je život i opasnost u ofenzivu Reala pa je već u prvoj minuti stvorio priliku za Balea, zatim je pucao i sam, pomagao Ronaldu i dovodio Juventus do ludila. No čekali su Talijani priliku iz kontri i Vidal je opasno zaprijetio Casillasu u 14. minuti i pokazao da se "kraljevi" ne smiju opuštati. I nisu, pritisnuli su dodatno te izborili jedanaesterac. U 22. minuti je James Rodriguez, inače nevidljiv veći dio susreta kao i Kroos, ušao u kazneni prostor i pao nakon što ga je Chiellini srušio. Sudac Erikssen nije dvojio ni sekunde iako se činilo da je ipak odluka malo prestroga.

Ronaldo takvu priliku nije propustio, zabio je s bijele točke i ispravio promašaj protiv Valencije. Ujedno, to je njegov sedmi pogodak talijanskim klubovima u sedam utakmica. I ne samo to, izjednačio se na ljestvici vječitih strijelaca ovog natjecanja s Messijem, obojica imaju po 77. Ali ove sezone je Messi s deset pogodaka najbolji strijelac natjecanja, Portugalac je na devet i jedina prijetnja Argentincu je Neymar s njih devet.

Moglo bi se reći da jedino Ronaldo i može biti zadovoljan nakon ovog susreta jer ionako vrlo vjerojatno odlazi iz Madrida, kao i Carlo Ancelotti. Talijanski trener suspendiran je u prvenstvu na dvije utakmice, koliko ih je i preostalo, tako da ga vjerojatno više nećemo gledati na klupi Madriđana. Ronaldo će odigrati još dvije utakmice, a potom kreće lov najbogatijih na njega i dobro će si razmisliti gdje će unovčiti u karijeri posljednji put deveteroznamenkasti iznos. Jer, teško je za očekivati da bi iz Madrida mogao otići za manje od stotinu milijuna eura.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Teško da bi prolaz u finale i osvajanje prvenstva promijenilo nešto po pitanju njegova (ne)ostanka, ali barem bi "kraljevi" imali priliku doći do drugog trofeja ove godine. Jedini im je ove sezone Interkontitentalni kup! Samo da su nastavili kao posljednjih deset minuta prvog i prvih deset minuta drugog dijela. Pritiskali su, branili se koncentrirano i Juventus je bio na konopima. Ali nije im to nepoznato kroz povijest, kao i pogoci nakon prekida. Casillas je oreslabo boksao loptu nakon Pirlova ubačaja, ona se potom vratila u kazneni prostor Reala i od 57. minute je 1:1, a strijelac Morata - ponovno! Njihov igrač, kojeg su se riješili jer nije zvučno ime kao potpuno sterilni Gareth Bale, za kojeg se platilo stotinu milijuna eura i to ni sa čime nije opravdao. Promašivao je sve što je mogao promašiti i dokazao da nije igrač za velike utakmice. Stoga, umjesto zvižduka koji su uslijedili igračima, navijači su se trebali okrenuti Florentinu Perezu, predsjedniku kojem su rezultati na listi prioriteta vrlo nisko i trebalo bi ga se podsjetiti da onima koji vole klub nije bitno osvojiti prvo mjesto Forbesove ljestvice već prva mjesta svih nogometnih natjecanja.

U takvoj negativnoj atmosferi nije se moglo raditi posljednjih tjedana, a ni posljednjih pola sata utakmice nije bilo šanse za Real. Izgledali su nemoćno, slabo i Juventus je podsjetio na najbolje dane talijanskog nogometa, ali i nogometa koji su prikazivali do sredine devedesetih pa i početaka 21. stoljeća. Kontrolirali su igru i prijetili iz kontri, a bili su bliže pobjedi, samo da je Morata u 70. minuti zabio dok se našao sam ispred Casillasa.

Veliko finale bit će 6.6. u 20:45 i igrat će se u Berlinu. Oba kluba bit će u lovu na tri titule, ali Juventus će biti odmorniji jer Barcelona još mora odigrati dva kola prvenstva, od toga jedno kao gost protiv Atletica i mora osvojiti tri boda da potvrdi naslov. Zatim 30. svibnja igraju finale Kupa kralja protiv Atheltica. Juventus je prvenstvo osvojio, finale Kupa s Lazijem je po rasporedu 7. lipnja i bit će sigurno pomaknut nekoliko dana kasnije.

Sve u svemu, slatke brige za Enriquea i Allegrija!

REAL MADRID: Casillas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Kroos, James, Isco, Bale, Benzema (od 67. Hernandez), Cristiano Ronaldo. Trener: Carlo Ancelotti.

JUVENTUS: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Marchisio, Pirlo (od 79. Barzagli), Pogba (od 89. Pereyra), Vidal, Tevez, Morata (od 84. Llorente). Trener: Masimiliano Allegri.

>> Tijek susreta uživo pročitajte OVDJE

>> Nastavlja se prokletstvo prvaka: 'Psihički smo se raspali!'

>> Ban: Mojim Talijanima ni Real neće lako zabiti

Komentara 51

DI
dinamojavolim1
21:29 13.05.2015.

luka modric je doktor nogometa i ta jamesa i za kroosa

L0
luena 01
23:21 13.05.2015.

A nista - ja cu6.6 u Olimpija stadionu Berlinu navijat za Barcelonu......

CR
CrazyCat
00:09 14.05.2015.

Prodali Moratu, Di Mariu i Xabi Alonsa, a doveli na posudbu Chicharita. Transfer politika Reala je katastrofalna. Kroos i James su barem za klasu lošiji od Modrića, a silno bih želio upoznati genija koji je izračunao da Bale vrijedi 100 milijuna €.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije