Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pojačanje iz Rijeke

Marin Leovac bi bio već četvrti lijevi bek Dinama

21.09.2014., stadion Kantrida, Rijeka - MAXtv 1. HNL, 9. kolo, HNK Rijeka - GNK Dinamo. El Soudani, Marin Leovac.  Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
02.08.2015.
u 12:25

Dinamo čeka utakmicu s Moldeom, osigura li europsku skupinu, mogao bi kupiti lijevog beka Rijeke.

Koliko god su u Dinamu govorili da će ovaj prijelazni rok biti miran, da neće biti posebnih odlazaka ni većih dolazaka, pogotovu nakon što su već osigurali potpise Gordona Schildenfelda iz Panathinaikosa i Borne Barišića iz Osijeka, u Maksimiru ipak ne može biti baš takva kamilica.

Šovšić, Krovinović, Livaković...

Prvo su za veliki novac (dva milijuna eura, a još tri pri idućem transferu) iz Splita doveli Marka Roga. I to je, koliko god bila skupa, dobra kupnja. Ali, ni to nije sve. Nekoliko se imena sada opet povezuje s Dinamom. Vezni igrači Damir Šovšić (Lokomotiva) i Filip Krovinović (Zagreb) u nekim bi se opcijama mogli preseliti u Maksimir, iako će Šovšić možda i u inozemstvo. Krovinović je mlad i vrlo zanimljiv igrač, nije nemoguće da ga plavi zakapare ili kupe ako Dražen Medić malo spusti cijenu, čak uz opciju da ostane igrati u Kranjčevićevoj. Slične su kalkulacije i s vratarom Zagreba Livakovićem.

No, od svega toga konkretnija je priča s Marinom Leovcem. Lijevi bek Rijeke lako bi se mogao preseliti u Dinamo, iako je taj transfer sad malo "na hlađenju". Iz nekoliko razloga. Naime, plavi čekaju uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka s Moldeom. Prođu li tu prepreku, osigurali bi igranje u skupini europskog natecanja. U Ligi prvaka, ako prođu četvrto pretkolo, ili u Europskoj ligi, ako ne uspiju u tom četvrtom pretkolu Lige prvaka.

Ispadnu li u četvrtak, igrat će dvije utakmice četvrtog pretkola Europske lige, a to ipak nudi neizvjesnost, pa bi u tom slučaju mogli ostati bez europske jeseni, a onda im Leovac nikako nije potreban.

Mogli su ga imati za 250.000 €

Uostalom, plavi danas imaju Josipa Pivarića, vrlo sličnog igrača Leovcu. Imaju i Marija Musu koji može biti i bek i stoper. Doduše, u petak se ozlijedio, ali ne bi trebala biti riječ o težoj ozljedi. Imaju i mladog Bornu Barišića kojeg su doveli ovog ljeta iz Osijeka. On je zasad još malo impresioniran, malo i umoran od teških priprema.

Dinamo je već dvaput bio blizu dovođenja Leovca, čak i prije nego što je taj igrač s bečkom Austrijom izbacio Dinamo. Pa onda i nakon toga ispadanja plavih, ali maksimirski je klub svaki put odustao. Tada je bio i znatno jeftiniji, uostalom Rijeka ga je iz Beča dovela za 250.000 eura, sad mu je cijena znatno viša, govori se o milijun-dva eura.

K tome, sad ni Leovac nije baš jako zagrizao za selidbu s Kantride u Maksimir. Rijeka ne bi trebala raditi probleme, Mamić i Mišković su bliski i lako će se dogovoriti, ako već nisu. No, za Leovca se zanimaju i neki inozemni klubovi i njemu je to ipak prva opcija. Tek ne bude li ništa od toga, došao bi u Dinamo, budu li plavi igrali u Europi. Tako je taj brak još daleko od oltara, još nema ni predbračnog ugovora.

>>Mamić: Dolazi li Leovac? Nemam komentara!

Komentara 7

Avatar cluesblues
cluesblues
17:07 02.08.2015.

rezme clanka: nema informacija, nema konkretnih cinjenica niti dokaza o bilo kakovim pregovorima ili dogovorima izmedju klubova i igraca, samo nepotkrijepljena nagadjanja autora clanka, tek toliko da se popuni prostor…mogal je isto napisat za bilo kojeg igraca bilo kojeg kluba i kad tako napises jedno stotinjak clanaka, jednom i pogodis…druga je stvar kaj leovac dinamu stvarno ne treba, dinamu prije svega treba trener i eventualno jos jedan pouzdani stoper - ali niti jedno od toga se nece ostvarit...

MA
mak128
20:04 02.08.2015.

svi žele u dinamo jer ljudi dobiju placu a ne ko u nekim klubovima jogurt u ruke i japanke na noge

DE
derin
17:38 02.08.2015.

Nema Eurolige ove godine rijeci, pa treba upumpati novaca u filijalu, kupovinom još jednog pivarica. Krovinovic ode li u Dinamo, samo će se izgubiti po posudbama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije