Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neuništiv i sa 38 godina

Legendarni Francesco Totti može se slobodno proglasiti kraljem Rima

Francesco Totti
Foto: Reuters/PIXSELL
13.01.2015.
u 17:30

Nazvao ga je šef Reala Perez, a Totti mu je rekao: "Mogu igrati za vas, ali samo ako kupite Romu!"

Kada sa 38 godina na leđima zabijete dva gola u rimskom derbiju, onda u vama mora biti nešto posebno. A Francesco Totti zaista je poseban, neponovljiv, jedinstven, genije. Dokazao je to i načinom proslave drugog gola u nedjeljnom remiju Rome i Lazija (2:2). Uzeo je mobitel u ruke te opalio selfie. Sudac mu je progledao kroz prste, nije želio kazniti čarobnjaka nakon što je u stilu kung-fu borca zabio prekrasan gol.

Prvi ga uveo Boškov

– Selfie je moda, a ja nisam pomodan. Ne upotrebljavam ga jer želim da mi život ostane privatan, ali ovo je bila posebna prilika, nešto što ću dugo pamtiti. Ipak sam se izjednačio na vrhu s najviše pogodaka u rimskom derbiju – objasnio je Totti i u šali dodao:

– Iskreno, selfie mi je jako loše ispao, nisam to baš najbolje izveo.

Koliko je dugovječan Totti, najbolje potvrđuje da je za Romu debitirao 28. ožujka 1993. godine, pod vodstvom tadašnjeg trenera Vujadina Boškova.

Imao je tada Totti samo 16 godina, no svoj debi nije mogao proslaviti selfiejem jer mobiteli tada nisu bili u širokoj uporabi.

Da će mali Francesco biti genij, skauti su shvatili kad je imao 12 godina pa je Milan ponudio posao njegovim roditeljima misleći da će tako mali u Milanello. No Francesco je rekao svojoj majci: "Želim igrati u Romi, poput mog idola Giuseppea Gianninija (op. a. legendarni kapetan Rome)!"

Iako je tijekom karijere bio svjestan da se s Romom neće naosvajati trofeja (osvojio je samo jednu Seriju A, a čak sedam puta bio drugi), Totti nije želio izdati svoj klub. Odbijao je ponude Milana, Juventusa i Chelseaja, a kada ga je 2001. osobno nazvao predsjednik Reala Florentino Perez i rekao mu da ga želi u momčadi, Totti je frajerski rekao: "Gospodine Perez, mogu igrati za vas, ali samo ako kupite Romu."

Rekorder Serije A

Zbog takvog stajališta prema svom klubu navijači Rome ga obožavaju, na transparentima ga nazivaju rimskim kraljem, a neki čak predlažu da ga se u obližnjem Vatikanu po završetku karijere proglasi blaženim.

U Tottijevu vlasništvu mnogi su rekordi, neki od njih teško će ikada biti srušeni. Jedini je igrač koji je zabijao u 22 sezone Serije A u nizu, a rekorder je talijanske lige i po broju nastupa (574) te golova (239).

– Totti je najposebniji nogometaš kojeg sam ikada vidio. Loptu je na taj poseban način mogao udarati još samo Gigi Riva, no samo lijevom nogom, dok Francesco ima obje – rekao je Fabio Capello, koji je Tottija vodio pet sezona.

U Romi, naravno...

>> Ovo je bila posebna prilika i morao sam 'opaliti' selfie

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije