Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza Krune Jurčića

Nekorektno je Zadru reći da nema licenciju dok prvenstvo još traje

23.04.2013., Knin U Zvonimirovu gradu, Nogometni klub Dinamo iz Zagreba obiljezioje prijateljskom utakmicom stotu obljetnicu postojanja nogometnoga kluba Dinare iz Knina. Utakmica je odigrana podno kninske tvrdjave na travnjaku domacina iz Knina Kruno Jur
26.05.2015.
u 20:49

Klub bi možda bio stabilan da mu se to dogodilo prije pet godina

Priča o Zadru i njegovu ispadanju iz lige uskraćivanjem licencije izlazi iz pravnih nogometnih okvira kojima se volim baviti. To je neka druga tema o kojoj mogu samo reći da je prema Zadru napravljen nekorekan potez, da sazna da nije dobio licenciju za sljedeću sezonu dok prvenstvo još traje. I kako će onda trener u takvom trenutku podići momčad i igrati utakmicu?

Igor Štimac ušao je u veliki rizik i pokazao je hrabrost kad je preuzeo Zadar, kad je ušao u projekt spašavanja u trenutku kad Zadar nije imao igrače koji mogu izboriti ostanak u ligi. Istina je da je doveo nekoliko igrača, ali riječ je uglavnom o igračima koji su imali značajnije "rupe" i stanke u karijerama. I kad se igralo svaki treći dan, pokazalo se da oni taj ritam ne mogu pratiti.

Jednom sam napisao da je za neke naše klubove bolje da dožive katarzu, da ispadnu iz prve lige, nego da se stalno muče u njoj. Zadar je grad koji je jako napredovao, a za zadarski klub možda bi bilo bolje da se sve ovo dogodilo prije pet godina, pa bismo danas možda imali stabilan klub. Vjerujem, a i znam dosta ljudi u Zadru, da bi se i klub mogao stabilizirati, dobiti i stadion kakav nogometni klub zaslužje, nešto slično što u Zadru ima košarka. Jer, Zadrani vole nogomet, klub ima tradiciju i volio bih da se u sljedećim godinama sve posloži i da se vrate u prvu ligu.

Gledao sam posljednji susret Zadra u Koprivnici. I kad govorimo o nogometu, onda prije svega moramo misliti na sigurnost igrača, a potom i na navijače. I po tim kriterijima utakmica se nije smjela igrati, ono nisu bili nogometni uvjeti.

Hajduk je uspio izboriti Europu, isčupao je ovu sezonu i dobro je to za klub. Sad će na ljeto opet sve živnuti, dogodit će se onaj njihov "šušur", napunit će stadion u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Na dnu nam je ostalo još razriješiti tko će u dodatne kvalifikacije za ostanak u ligi. Dojam je da će Osijek lakše pobjeći od te pozicije. Dolazi im Slaven Belupo s mnogo "kartoniranih" igrača, ali i opušten, oni su svoje brige prebrinuli. Istra mi ne izgleda dobro, ima mnogo ozlijeđenih igrača i morala bi napraviti analizu zašto je to tako. Ne izgleda mi moćno i ne znam ima li snage da iznenadi Zagreb u Kranjčevićevoj, koji je igrao jako dobro na Poljudu, bez obzira na poraz.

Dinamo svoje korektno odrađuje u svoj svojoj dominaciji. Za koju je više razloga, od kvalitete plavih do slabosti ostalih. Mislim da plavi nikad nisu imali lošiju konkurenciju i to je zabrinjavajuće za naš nogomet. Dinamo je postao izvanredna europska tvrtka koja ide svojim putem, ali ga, nažalost, drugi ne mogu pratiti.

>>Zabrinjavajući pad: U 1. HNL gotovo 91.000 navijača manje nego lani!

Komentara 4

SM
SmellsLikeŠit
21:30 26.05.2015.

Da, korektnije je kada izbore ostanak reći da ipak ne mogu igrat u 1 .ligi.

VK
vječni krojf
11:41 27.05.2015.

Ne Kruno,nije nekorektno.Zamisli da su izborili ostanak i tada bi dosla ta odluka.Mnogi bi opet o muckama,opet bi bio Mamic kriv.Rekli bi da se cekalo dali ce ispasti ili ne.Ovako je najpostenije reci ono sto je a ne pokazivati fige u dzepu.Tako bi se moralo raditi u buducnosti.Tko nema na rspolaganju dovoljno sredstva za citavu sezonu i tko duguje nekome nesto u nizi rang.Tko lazno pridoci sredstva u 4.ligu,tek tada cemo imati bolji nogomet.

MA
manga48
15:43 27.05.2015.

Kruno, problem je u novcu koji duguje NK Zadar i nije ga bio u stanju riješiti daleko iza svih rokova o čemu se šuti i prebacuje krivnja na reviziju koja nije smjela potpisati dokumente s nepokrivenim dugovanjima prema igračima, trenerima i ostalim vjerovnicima za razliku od ostalih kandidata za prvoligašku licencu. Ne smiješ neprovjereno javno nikoga štititi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije