Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI IZBORNIK

Kovač: Valjda će Čilić brzo osvojiti US Open, da mi se igrači naspavaju

Niko Kovač
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
08.09.2014.
u 17:56

– Svi ćemo ga bodriti, znam da će se igrači zaključati u svoje sobe. Neću ih kontrolirati jer to nema smisla. Nadam se da će brzinski osvojiti US Open, da mi igrači na doručak dođu svi naspavani – rekao je Kovač o Čiliću.

Niko Kovač izišao je pred novinare dan uoči utakmice s Maltom kojom će hrvatska reprezentacija otvoriti kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Je li utakmica protiv Cipra promijenila ideju koji će sastav istrčati, bilo je prvo pitanje za izbornika.

– Dobio sam nove ideje, razmišljam o novitetima u momčadi, a oni koji će igrati sigurno će pritisnuti protivnika da što prije zabijemo gol. Trenutno su svi zdravi... Ovo je novopostavljena reprezentacija te će i novi igrači dobiti priliku. One su slične reprezentacije, zato sam izabrao Cipar. Malta je momčad koja se više brani nego što se napada. Pokušali smo simulirati Maltu, a nadam se da sam s time pogodio.

Bili ste kapetan na Malti kada ste odigrali remi s Cicom?

– Iznenađenja su upozorenje, niti jednu utakmicu ne možemo uzeti olako jer to se vrlo lako može obiti o glavu. Ako budemo pravi, pobijedit ćemo. Ako ne budemo pravi, onda i Malta, koja je slabija od nas, može napraviti čudo. Osjetio sam kako je Malta neugodna, kao igrač, na svojoj koži. Na papiru smo bolji, ali na terenu leže odgovori... Kao igrač sam akceptirao svakog igrača, nikoga nisam podcjenjivao.

Što ste pripremili?

– Znam da je svaka utakmica ispočetka teška, a na nama je da se nametnemo, pritisnemo i ne dopustimo igru Maltežanima, a kamoli da ugroze naš gol.

Održali ste sastanak s igračima oko SP-a, što ste zaključili?

– Istina je, popričali smo malo o tome, neću o detaljima. To je prošlost, ono što je bilo više ne možemo promijeniti. Možemo utjecati na ono što je pred nama, okrećemo se budućnosti. Tako smo dogovorili...

Računate li ozbiljno na Halilovića i Kramarića?

– I Alen Halilović i Andrej Kramarić zaslužili su poziv, pokazali su u svojim klubovima da su to zavrijedili. Ne mogu ih pozvati 50... Halilović je igrač koji može napraviti razliku svojim driblingom ili prodorom. Kramarić zna gdje gol stoji, ima njuh za to, za to je plaćen i profesija mu je zabijati golove. Na njih ozbiljno računam.

Za Strinića je to utakmica protiv Cipra bio svojevrsni test. Je li ga položio?

– Svi su ga položili!

Hoće li igrači smjeti večeras gledati kasni finale Marina Čilića na US Openu?

– Svi ćemo ga bodriti, znam da će se igrači zaključati u svoje sobe. Neću ih kontrolirati jer to nema smisla. Nadam se da će brzinski osvojiti US Open, da mi igrači na doručak dođu svi naspavani.

>> Mijenjaju svijet tenisa: Sve prve stvari koje stvaraju Čilić i Nishikori

Komentara 2

VU
vuky91
08:38 09.09.2014.

Marc Wilmots je trenirao Schalke 8 utakmica, St. Truidense 22 utakmice prije nego što je došao do pozicije asistenta klupe Belgije. A što reći o čovjeku koji nikad u životu nije radio a nama je premijer?

Avatar mihic
mihic
22:34 08.09.2014.

Čovjek koji nikad nikog nije trenirao je nama izbornik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije