Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velike poteškoće

Kovač: Momčad je na rubu, moram improvizirati! Fifin dužnosnik: To je zlouporaba!

Niko Kovač Eintracht
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
02.03.2017.
u 11:43

– U nogometu nema ničega bez lijekova protiv bolova – naglašava Kovač

Eintracht Frankfurt, kojeg vodi hrvatski stručnjak Niko Kovač, pobijedio je Arminiju Bielefeld (1:0) u četvrtfinalu njemačkog kupa te ga sada u polufinalu očekuje Borussija Mönchengladbach. No, poteškoće s kojima se Kovač susreo u posljednje vrijeme zadaju mu veliku glavobolju.

Naime, broj ozlijeđenih nakon Arminije zaista je velik, čak devetorica su izvan momčadi – Jesús Vallejo (20), Bamba Anderson (29), Andersson Ordóñez (23), Yanni Regäsel (21), Makoto Hasebe (33), Slobodan Medojević (26), Marc Stendera (21), Marco Fabián (27) i Bastian Oczipka (28). 

A osim u kupu, Eintracht očekuju iskušenja i u Bundesligi – prvo domaći ogled protiv Freiburga, a zatim i gostovanje kod Bayerna. I stoga je Kovač za Bild ustvrdio nešto protiv čega se Fifa žestoko bori:

– U nogometu nema ničega bez lijekova protiv bolova! Oni koji misle da je moguće igrati bez toga, u krivu su. Zbog silnih napora tijela profesionalnih nogometaša imaju 'velike zahtjeve' – naglasio je Kovač i požalio se:

– Momčad je na rubu. Samo polovica igrača s kojima smo počeli sezonu je zdrava. I zato moram improvizirati.

Prema Fifinim istraživanjima, čak 70 posto igrača tijekom Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. koristilo je lijekove protiv bolova, a 30 posto činilo je to na svakoj utakmici. Bild je prenio i izjavu bivšeg šefa Fifine liječničke komisije Jirija Dvoraka (68) koji je kazao kako je korištenje lijekova u nogometu zlouporaba medicine.

>>Za više sporta posjetite našu novu Facebook stranicu Večernji list - Sport

Komentara 2

Avatar dkoor
dkoor
15:22 02.03.2017.

Lijecnik kriticar ne postavlja razumni zakljucak... on jest u pravu kad se uzme samo medicinska strana price, ali ako se uzmu nenormalni napori sportasa danas, i to nije limitirano samo na nogomet naravno, jasno je da njih vise-manje stalno nesto boli... bez nekog adekvatnog tretmana u ovom smislu njihov ucinak bi brzo pao, pogotovo nakon silnih godina teskog drila.

VL
????
16:53 02.03.2017.

Pa onda nek FIFA nešto učini da smanji napore, npr. neka se ograniči broj utakmica po igraču, da smije igrati maksimalno 30 utakmica za klub i recimo 10 za reprezentaciju po sezoni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije