Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europska liga

Euforija u Ukrajini, Dnipro izborio povijesno finale sa Sevillom! Kalinić može naslijediti Rakitića

Dnipro - Napoli
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
14.05.2015.
u 23:50

Fiorentina nije mogla protiv Seville (0:2), a Milan Badelj igrao je od 67. minute.

Rijeka je u skupini Europske lige pod stijenama Kantride držala Sevillu u konopcima, M'bia je poravnao u sudačkoj nadoknadi. A u Sevilli, u odlučnoj utakmici za prolaz dalje, Španjolci su pobijedili s minimalnih 1:0. Hajduk je, pak, imao Dnipro u konopcima u izlučnoj utakmici Europske lige. Malo je nedostajalo da se Ukrajinci već krajem kolovoza oproste od Europe. 

- Ako ispadnemo neće biti smak svijeta, nogomet će se igrati i dalje - govorio je u Splitu Dniprov trener Miron Markevič.

>>Hrvatska drugu godinu zaredom ima igrača i u finalu Lige prvaka i Europske lige

Gledali smo u čudu tog trenera beizražajnog lica. Legenda kaže da ga nitko nije vidio kako se smije. To je vrijedilo sve do posljednjeg zvižduka uzvratnog dvoboja polufinala Europske lige u kojoj je Dnipro s 1:0 svladao Napoli (u prvoj utakmici bilo je 1:1). Markevič se nasmijao, istina samo par sekundi, ali valjda je takav tip. Pomalo je čudak, na dan utakmice diže se u šest ujutro i šeta sam sa svojim mislima.

Ovo je očito dobro smislio, Ukrajina slavi, na Olimpijskom stadionu u Kijevu (UEFA ne dopušta igranje u Dnipropetrovsku zbog blizine ratne zone) navijači su ludovali. Ušli su u teren i slavili sa svojim herojima, a Jevegenij Seleznjov morao je bježati u svlačionicu kako ga poljupcima ne bi rastrgali. Junak, zabio je u Napulju, zabio je u Kijevu. To su mu jedini golovi u Europi ove sezone.

 

Uz njega, heroj trijumfa je i korpulentni vratar Denis Boyko, koji će Gonzala Higuaina poput noćne more proganjati cijeli život. Obranio mu je čudesa. A naš Nikola Kalinić dobio je završnih petnaestak minuta, u dva navrata pokazao je svu silinu i moć. 

- Evo me u Varšavi, u finalu. To je ono što smo tražili, čemu smo se nadali. Ovdje je ludnica, slavlje, neopisiva sreća - govorio je Kalinić pola sata nakon svog najvećeg uspjeha u karijeri.

 

Da, Kalinić ide u finale Europske lige koje se igra 27. svibnja u Varšavi. Ide tragom naših osvajača poput Olića, Križanca, Srne i Rakitića. A tamo ga čeka Sevilla, koja brani naslov, Kalinić želi držati u rukama pehar kojeg je lani podignuo Ivan Rakitić. Sada su obojica u prigodi, Kalinić može do Europske lige, a Rakitić s Barcelonom do Lige prvaka. Hrvatska nastavlja svoj niz s finalistima u oba velika natjecanja, prošle godine imali smo Modrića i Rakitića, ove Kalinića i Rakitića...

Sevilla se finala domogla sigurnom pobjedom nad Fiorentinom u gostima od 2:0. U prvoj utakmici bilo je 3:0, branitelji naslova su uvjerljivi... A Milan Badelj je od 67. minute igrao za talijansku momčad.

 

Uzvrati polufinala Europske lige:

Dnipro - Napoli 1:0 (Seleznjov 58') - ukupno 2:1

Fiorentina - Sevilla 0:2 (Bacca 22', Carrico 27') - ukupno 0:5

>>Bilo bi lijepo s trofejom stati uz bok Oliću, Križancu, Srni i Rakitiću

Komentara 1

DE
derin
00:12 15.05.2015.

Bravo Kale,uvjerljivo nas drugi najbolji napadač, u najboljoj formi,valjda će konačno to i Kovač vidjeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije