Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
netaknute mreže

Juventus izbacio Subašićev Monaco i nakon 12 godina izborio polufinale

Monaco - Juventus
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
22.04.2015.
u 23:07

Klub iz Kneževine bio je dominantniji, no iskusna talijanska momčad znalački je sačuvala prednost.

Juventus je čekao na nastup u polufinalu Lige prvaka od sezone 2002./2003. Te godine Milan mu je oteo europski naslov nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca u finalu igranom u Manchesteru.

A nakon pobjede u Torinu (1:0), momčad Massimiliana Allegrija večeras je u uzvratu četvrtfinala kod Monaca znalački sačuvala prednost (0:0). Juve nije zabio, ali niti primio pogodak i to mu je bilo dovoljno za nastup u samoj završnici.

Bio je Monaco dominantniji, uputio je više udaraca iako većinom izvan okvira. Gostujući vratar Gianluigi Buffon tek je jednom morao intervenirati. Nije imao mnogo više 'posla' niti njegov kolega na suprotnoj strani, Danijel Subašić. Jednom je savladan, ali udarac Andree Pirla u 89. minuti završio je na vratnici. Hrvatski reprezentativac bio je na visini zadatka u ostalim situacijama.

Najviše repova ostat će iza situacije iz 36. minute kad je Kondogbia srušen u Juveovu šesnaestercu. Međutim, škotski sudac Collum nije ništa dosudio.

Talijanska momčad u prosjeku je bila mnogo iskusnija (31 godina i 27 dana) od one iz Kneževine (25 godina i 8 dana) i vjerojatno je i to utjecalo na konačan ishod.

Torinezi će 22. put nastupiti u polufinalu nekog europskog natjecanja. Mogući suparnici su nešto uspješniji po tom pitanju - Real ima 31, Barca 30, a Bayern 25 nastupa, a ždrijeb polufinalnih parova bit će održan u petak.

>>Subašić je imao više dodira s loptom od Mandžukića

>>Real s igračem više svladao Atletico

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije