Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bodrit će čilića

Kovač: Još ne znam sastav za Argentinu, ali očekujem veliku borbu

Hrvatska
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/6
10.11.2014.
u 11:45

Hrvatska će uoči utakmice odraditi još dva treninga

– Argentina je velika reprezentacija i morat ćemo igrati izrazito borbeno kako bismo postigli pozitivan rezultat. Takav pristup, borben i uz mnogo trke i zalaganja, očekujem od igrača koje vodimo u London – kazao je izbornik Niko Kovač u zagrebačkoj zračnoj luci uoči odlaska na Otok.

Protiv gauča hrvatska će igrati s rezervnom momčadi, a Kovač naglašava da je to prava prilika da se igrači koji su u drugom planu dokažu. A čak 13 reprezentativaca ostalo je u Zagrebu i pripremat će se za susret s Italijom.

– Ako budu igrali onako kako tražimo od igrača, onda će njihova kvaliteta sigurno doći do izražaja. Nadam se da će iskoristiti priliku. Oni koji budu u dobrom izdanju konkurirat će i za utakmicu na San Siru.

Foto: Daniel Kasap/Pixsell

Tvrdi kako još ne zna početni sastav za utakmicu u srijedu.

– Neki igrači još su jučer igrali pa nisam stigao sa svima popričati. Moram vidjeti u kakvom su stanju. Večeras ćemo imati trening na Rush Green stadionu, a onda ćemo i sutra odraditi lagani trening. Nakon toga znat ću mnogo više o njihovu stanju. A večeras ćemo bodriti i Marina Čilića na Mastersu u Londonu.

Komentirao je i natpise u argentinskim medijima koji su izvijestili kako u London stiže sa nepoznatim igračima iz hrvatske lige.

– Nisam čitao ništa o tome. Ne znam razmišljaju li Argentinci doista tako, to se samo pretpostavlja – rekao je izbornik i dodao da mu Alen Halilović nije prenosio ništa posebno o suigračima iz Barcelone, Mascheranu i Messiju.

– O njima sve već znamo.

Foto: Daniel Kasap/Pixsell

Kovač se osvrnuo i na utakmicu s Italijom te promjene u njihovoj momčadi. Vraća se Balotelli, a otpao je vjerojatno Pirlo.

- Imaju nekoliko promjena u momčadi, ali Italija je uvijek kvalitetna. No, vesli me forma naših igrača. Svi igraju, a sjajno je što su i napadači u najboljim izdanjima u svojim klubovima. Zabija Kramarić, ali i Mandžo, Olić...

Osvrnuo se i na slabiju formu Dejana Lovrena.

- Nisam sve utakmice gledao, ali to je dio života i sporta. Nekad si bolji, a nekad igraš loše. Ali nije on jedini koji igra i ne može on biti jedini krivac za loše rezultate. Neuspjeh kluba povezan je s cijelom momčadi. Ali ako vidimo da neke detalje treba popraviti to ćemo i uraditi.

Na primjedu jednog novinara kako je i Marcelo Brozović u slaboj formi Kovač je kazao:

- Ja to ne vidim. Pratim ga stalno i on je u 90 posto utakmica igrao dobro. No, to ne znači da mu je osigurano mjesto u reprezentaciji. Ponavljam, ne igra jedan već 11 igrača. Ako je Dinamo nastradao protiv Red Bull Salzburga onda je cijela momčad snosi odgovornost - zaključio je Kovač.

>>Niko Kovač će nam suprostaviti nepoznate nogometaše iz Prve HNL!

>>'Nikina je odluka nelogična, prijete nam debakl i narušavanje ozračja'

Komentara 8

VI
virkom
13:55 10.11.2014.

Malo sam nedefiniran što se Kovača tiče (taktika, popisi igrača, postavljanje ekipe), ali sa B-ekipom u ovakvom terminu, pred jako važnu utakmicu protiv Italije je po mojem mišljenju apsolutno ispravno! On može vidjeti - pošto želi pomladiti reprezentaciju - tko ima od mladih muda se nadigravati sa tako jakim protivnikom, on može preispitati vječitog upitnika Kalinića koji u Dnjipru momentalno rastura, ako izgubimo ko Dinamo protiv Salzburga uvijek može reći da nije htio riskirati da se pred Italiju netko ozlijedi ili umori, a Šukeru može pokazati zube i reći: lova vamo ili tamo, ali to mi više nemoj raditi, moraš me pitati! A poraz u prijateljskoj utakmici ne treba previše naglašavati, isto kao ni pobjedu uostalom.

ER
eragram
13:23 10.11.2014.

Uzeli MILIJUN eura a igraju s B repkom - pa to je genijalno. Kovač za razliku od nekih ima neku stvar - preuzima odgovornost za potencijalni debakl. A i po onoj Ćirinoj - uvjek se može podsjetiti koliko je sjelo na račun HNS-a.

DO
dodotatino
15:15 10.11.2014.

Ako su dogovorili utakmicu u HNS-u i izabrali protivnika bez znanja Nike onda mu skidam kapu do poda. Ipak je utakmica protiv Italije puno važnija. Ako su dogovorili utakmicu u dogovoru sa izbornikom onda mogući debakl ide njemu na dušu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije