Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO NA RUJEVICI

Eduardo na klupi, Ježina će braniti protiv Rijeke, a Ivo Pinto otišao kući u Portugal

Antonijo Ježina
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
23.10.2015.
u 20:43

Rijeka plave nije u HNL-u pobijedila tri godine, tada je Dinamo 'pao' nakon poraza u Ligi prvaka od Porta. Sad je izgubio od Grka

Dinamo je daleko od niza kakav je Rijeka imala protiv njega. Naime, plavi u HNL-u nisu izgubili od Rijeke već dvije godine, no na Kantridi i te kako pamte svoju seriju, oni 30 godina na tom stadionu nisu izgubili od Dinama, u razdoblju od 1964. do 1994.

Sada Rijeka nije tako neosvojiva, uostalom, sad se prvi put taj derbi igra na Rujevici (nedjelja, 15 sati). Rijeka je prije te tri godine, točnije 22. rujna 2012., slavila s uvjerljivih 3:0 pogocima Cesareca, Weitzera i Kreilacha. I taj podsjetnik zapravo je upozorenje Zoranu Mamiću. Svjedočio je tom porazu plavih, koje je tada vodio današnji izbornik Ante Čačić, a poraz je stigao nakon utakmice Lige prvaka. U kojoj su plavi poraženi od Porta i onda tako ranjeni stigli na Kantridu. Protiv Porta plavi nisu imali nikakve šanse za bodove i zapravo nisu trebali biti tako jako uzdrmani prije utakmice s Rijekom. A sad bi mogli biti, zacijelo jesu. Kad pogodiš dvije vratnice, kad te sudac teško ošteti u utakmici u kojoj si bio bolji, pa izgubiš, onda traume nije lako odagnati.

Oprezno s golmanima

A posljedica poraza od Olympiakosa ima. Prvi Mamićev potez, kako doznajemo, bit će smjena golmana. Eduardo će se preseliti na klupu i gledati kako na Rujevici brani Antonijo Ježina. Portugalac je previše kiksao i sad će na hlađenje. Vidjet ćemo hoće li Ježina dobiti priliku u kontinuitetu, stožer plavih sve mora dobro odvagnuti da se ne bi ponovio problem kakav je Dinamo imao kad je malo branio Zelenika, pa Sandomierski pa opet Zelenika, da bi na kraju obojica izgubila formu. Zanimljivo, Antonijo je jedinu utakmicu ove sezone u HNL-u branio upravo protiv Rijeke (0:0).

Loša je vijest za Dinamo i Ivo Pinto, ozljeda ipak nije tako bezazlena (osjetio zatezanje prije Olympiakosa pa nije ni igrao), neće ga biti deset ili 15 dana i otputovao je na odmor i oporavak u Portugal. Tako ga neće biti u konkurenciji za Rijeku, za kup-susret, za Split, a gotovo sigurno ni za Olympiakos 4. studenoga u Pireju.

Ozlijeđeni se teško vraćaju

Sigali je stalno blizu povratku, ali nikako ga nema u konkurenciji, Schildenfeld je još dalje od utakmica pa plavi i tu imaju problema, da ne spominjemo suspendiranog Ademija koji će do 27. ovog mjeseca živjeti u strahu od veličine kazne, a tko zna koliko će mu dugo ona trajati.

Sa svim tim nedaćama plavi putuju u Rijeku, na vrlo važnu utakmicu u borbi za naslov prvaka, u borbi koja je izjednačenija nego mnogo godina dosad, kad su plavi znali imati opipljivu bodovnu prednost, a sada je nemaju. U Rijeku čak mogu putovati i kao drugoplasirana momčad, ako Hajduk dan prije pobijedi Lokomotivu.

>> Vjerujem da će Dinamo biti prvi i nakon gostovanja u Rijeci!

Komentara 7

21
215794
06:44 24.10.2015.

Ajde pamatnjakovici nemojte k****** ako nemate nisto drugo nego o Mamicu potrazite svoj spokoj negdje drugdje istina Eduardo je mozda mentalno bolestan I nesmije vise braniti u ligi prvaka ako Dinamo imalo misli na prolaz a to tko koliko zaradjujee a nitko ne pita ko koliko gubi za nase trziste gospodin Mamic je genije I ja bih mu dao funkciju ministra gospodarstva a vama ljubomornim vise logike I razumijevanja fala bogu jos je vecina Hrvata normalna bez uvrede

DU
Deleted user
09:02 24.10.2015.

stvarno ne razumijem pojedince i njihovu ljubomoru.svi mi radimo i da nesto zaradimo.ugovore potpisivaju igraci koji nisu balavci i koji takoder imaju svoje mendzere i ako potpisu takovi ugovor to je njihov problem,a ne moj.koliko tu mamic zaradi njegova sposobnost.dinamo na utakmicama nema navijaca ili jako malo,a igraci i svi zaposlenici dobivaju dobre place i na vrijeme!

KO
korlat
21:52 23.10.2015.

Rješio bi se Mamonjo njega i ostalih portugalaca ali kako bi kapala lova Maminju od njihovih ugovora. Npr. potpišu ugovir na dvije milje , 500000 zaobilaznim putem ide TATI u kesu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije