Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradski sraz u kranjčevićevoj

Ivković: Ulogu favorita prepuštam Zagrebu

Tomislav Ivković
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
19.10.2014.
u 08:03

– Pred nama je teška utakmica protiv suparnika koji je do prvenstvene stanke igrao bolje od nas. Iako su mnogi očekivali da će se Zagreb teško prilagoditi na Prvu HNL, učinio je to u rekordnom roku i svakako je najugodnije iznenađenje prvenstva – rekao je Ivković.

Ako je Lokomotiva nešto dobila selidbom u Kranjčevićevu, onda je to – publika. I nije riječ o milimetarskim, nego o značajnim pomacima za klub koji je do jučer figurirao kao publici neprivlačan prvoligaš.

Evo dokaza: lokose je cijele prošle sezone na domaćim utakmicama u Maksimiru u prosjeku gledalo 680 ljudi, a ove sezone u Kranjčevićevoj ulici prosjek je čak 2360 ljudi. Za usporedbu, nogometaše Zagreba na domaćim utakmicama ove sezone gledaju u prosjeku samo 833 gledatelja.

U današnjem malom gradskom derbiju u sastavu lokosa neće biti Begonje (kartoni) i ozlijeđenog Biljana, dok će pjesnicima nedostajati B. Boban, Konopek, Dučkić, Šulc i Novak.

– Pred nama je teška utakmica protiv suparnika koji je do prvenstvene stanke igrao bolje od nas. Iako su mnogi očekivali da će se Zagreb teško prilagoditi na Prvu HNL, učinio je to u rekordnom roku i svakako je najugodnije iznenađenje prvenstva. Pa iako smo mi domaćini, ulogu favorita zbog dosadašnjih boljih igara prepuštam Zagrebu – rekao je Ivković.

U prvom ovosezonskom srazu ovih suparnika Medić je nadigrao Ivkovića, završilo je pobjedom Zagreba 2:0. Bio je to prvi trijumf pjesnika nakon povratka u 1. HNL.

>> Mesarić: Lokomotiva je poligon za vlastite interese

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije