Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVICA OLIĆ:

Izgubio sam dva finala Lige prvaka, ali poraz od Turske nikad nisam prebolio

Ivica Olić
Goran Stanzl/PIXSELL
25.03.2015.
u 13:03

'Toliko sam tada bio razočaran da se mjesec dana nisam niti mogao zamisliti ponovo na terenu.'

Ivica Olić danas je imao "malu" svečanost, iskusnom napadaču danas je uručena posebna nagrada za 100. nastupa u dresu hrvatske nogometne reprezentacije. Posebnu plaketu, kao i dres s brojem 100, uručio mu je predsjednik HNS-a, ali i novoizabrani član Izvršnog odbora Uefe Davor Šuker...

U hrvatskom je dresu debitirao 13. veljače 2002. godine protiv Bugarske, a do toliko željene "stotke" stigao u nedavnom nastupu protiv Italije na San Siru. A prvi pogodak u reprezentativnom dresu postigao je protiv BiH kada mu je za taj pogodak asistirao - Davor Šuker! Prvi službeni pogodak postigao je protiv Italije na Svjetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji...

"Iskreno, poslije Svjetskog prvenstva u Brazilu imao sam namjeru zaokružiti svoju reprezentativnu priču, tada sam imao 96 nastupa. Nisam se htio gurati, niti davati preveliku važnost 100. nastupu. No, tada sam pričao s izbornikom kojeg znam cijelu svoju karijeru, on mi je rekao kako bi volio da nastavim igrati za reprezentaciju. I da me želi vidjeti sa 100 ili više nastupa. Tada sam razgovarao sa Srnom i Šimunićem koji su također prešli 'stotku', oni su mi također sugerirali istu stvar" kazao je u razgovoru za Goal.com Ivica Olić.

"Volja i želja kod mene nikada nisu bili upitni. Samo se nisam htio nametati ili biti teret izborniku. Nikada nisam pomislio reći ne ili odbiti poziv u reprezentaciju, ali i danas taj poziv moram zaslužiti igrama u klubu. Tu nema i ne smije bbiti starih zasluga."

Najdraža utakmica?

"Tu moram izdvojiti nastup protiv Italije na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji. To je bila moja prva velika reprezentativna utakmica, mogu reći i početak moje ozbiljne karijere. Taj mi je dvoboj baš ostao u sjećanju. Znam da kasnije na tom natjecanju nismo napravili ništa posebno, ali Italija je bila velika utakmica i velika pobjeda."

Najteži poraz u karijeri?

"Turska. Tu nema dvojbe. Znači, izgubio sam dva finala Lige prvaka, ali nikada se nisam osjećao kao kada smo 2008. godine izgubili u četvrtfinalu Europskog prvenstva od Turske. Toliko sam tada bio razočaran da se mjesec dana nisam niti mogao zamisliti ponovo na terenu. Kada bih izgubio Ligu prvaku to bi boljelo, ali nakon dva-tri dana opet bih krenuo s treninzima. Ali, taj poraz od Turske me baš dotukao. Ta rana zaista dugo nije zacijelila."

>> Cijeli intervju pročitajte na Goal.com

>> Vatreni odradili otvoreni trening i stotinama razdraganih navijača dijelili autograme

Komentara 2

IC
icro
13:18 25.03.2015.

Ivica Olic: Legenda!!!

CO
cope
15:19 25.03.2015.

Jesi ti Olicu Srbin pa te najvise boli poraz od Turske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije