Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE SVE U NOVCU...

Indijanci vrijede kao i Dinamo, a igrat će na proljeće u Ligi prvaka!

Gent
Foto: Reuters/PIXSELL
11.12.2015.
u 13:00

Ždrijeb LP-a me ne zanima! Sa suprugom ću ručati u ponedjeljak u 12 sati, a tko će biti protivnik, mogu doznati i u utorak, kaže trener Genta

Indijanci će igrati na proljeće u Ligi prvaka! Gent, prva belgijska momčad koja je ušla među elitno europsko nogometno društvo u nokaut-fazi, za logo ima poglavicu. Navijači pobjede slave s perjanicama, a najvatrenije navijačice su obučene kao – indijanske skvo. Otkud veza američkih domorodaca i Belgije? Nije Kristofor Kolumbo, već Buffalo Bill i njegov Wild Wild West Circus koji je početkom prošlog stoljeća nastupao diljem Europe, pa tako i u Gentu. Belgijancima su se njihovi nastupi toliko svidjeli da su na klupski logo postavili – poglavicu.

– Mentalitet njihovih ratnika, ali i šou na terenu, naš su klupski predznak. Indijanci su predivan simbol – kažu u klubu.

Dobar štos. No, lako za klupske boje, dok se Europa čudi nogometnom mališanu koji će igrati s zvučnim velikanima, nama je taj klub zanimljiviji jer je njegova momčad vrijedna kao i ona zagrebačkog Dinama! Preciznije, nešto i manje. Transfermarkt procjenjuje belgijskog prvaka na 58,7, a hrvatskog prvaka na 59,2 milijuna eura. Najskuplji im je igrač Sven Kums (6), a plavima Marko Pjaca (6,5 milijuna eura). U momčadi imaju Brazilce, Nigerijca, Kamerunca, Ganca, Danca, Amerikanca... Trener Hein Vanhaezebrouck (51) društvo je odlično posložio, u posljednja tri kola pobijedili su Valenciju (1:0), Lyon (2:1) te u srijedu Zenit (2:1).

– Ne zanima me ždrijeb! Znate što ću raditi u ponedjeljak u 12 sati? Sjedit ću za stolom s gospođom i ručati. A s kim ćemo igrati, mogu doznati i u utorak... Meni se ne žuri – veli trener Vanhaezebrouck. Klub se prije dvije godine preselio na novi stadion sa 20 tisuća mjesta, a ulaznice su rasprodane i za nadolazeće utakmice.

– Što se mene tiče, ja sam u ovoj priči malo bitan, tek maleni kotačić. Moji su igrači heroji. U godinu i pol dana učinili su čudo – trlja ruke belgijski stručnjak. Trening je, iako su večer ranije učinili čudo, zakazao već za 8.30. Zakasnio je samo - on. Trener.

– Dečki, zaspao sam...

Zvuči idilično, zanima nas što će s Belgijancima biti dalje.

>> Gent prvi put u povijesti prvak Belgije

Ključne riječi

Komentara 19

PO
PowerPoint
13:45 11.12.2015.

Jučer je počelo sa onim štaktorima iz indexa, danas se nastavlja s večernjakovim. Tekstovi tipa "Kako Gent može, a Dinamo ne igrati proljeće u ligi prvaka".....jad i bijeda novinarstva.....e pa novinarčići neobrazovani, kako to da Dinamo može, a vaša hajdučka prčija ne može igrati ligu prvaka.

MK
mksdk
14:12 11.12.2015.

Može li Dinamo prezimiti u ligi prvaka? Može. Hoće li to učiniti u skorije vrijeme? Nitko ne zna. Odnosno, i Grčka može na krumpir osvojiti europsko prvenstvo (ok, ne ovaj put), no da će se takav rasplet događaja uvijek ponavljati je nerealno očekivati. A ipak, to što je nerealno, ne znači da je i nemoguće. Dakle, velika je šansa da će u ligi prvaka uvijek neki manji klub iznenaditi, no isto tako je velika šansa da će to uvijek biti izuzeci. Isto kao što je nekvalificiranje onih koji utuku stotine milijuna izuzetak a ne pravilo. Može li Dinamo nekada biti taj izuzetak? Može. Mogao je i ove godine da je bilo više sportske sreće. Ali nije. I nema jamstva da će biti neke od slijedećih godina. Ne znam svrhu ovakvih članaka, je li to populističko pisanje ili ogledalo novinarskog nerazumijevanja, no moram priznati da uvijek iznova ostanem iznenađen.

MA
matildica
16:23 11.12.2015.

vrijedi vrijedi naš dinamo i izgubljena utakmica od bajerna u mojim je očima vrijedila jako puno zamislite koliko bi klub sa juga platio da može igrati takvu utakmicu ovako on če morati čekati svoju dvijestogodišnjicu da bi ju si mogaoijestogodišnjicu da bi ju si mogao priuštiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije