Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI IZAZOV

Igor Tudor je uspio, od sljedeće sezone vodi PAOK!

Igor Tudor
Foto: PAOK
18.06.2015.
u 20:05

Tudor neće biti prvi hrvatski trener u PAOK-u. Na klupi grčkog kluba u sezoni 1991./1992. sjedio je i legendarni Ćiro Blažević.

Igor Tudor se u Hajduku dokazao kao perspektivan trener i to mu je donijelo inozemne ponude, od kojih je najkonkretnija bila ona stavljena na stol od strane grčkog PAOK-a. Dogovor je pao i posao je službeno gotov - još jedan perspektivni hrvatski trener ima posao van naših granica! Potpisao je ne tri godine, a kao pomoćnika je doveo Juricu Vučka, s kojim je surađivao i u Hajduku. Htio je još "svojih" ljudi, ali nije mu to ispunjeno, trener vratara i kondicijski trener bit će iz PAOK-a.

Pregovori su trajali cijeli tjedan, Tudor je u par navrata odlazio do Grčke da bi potom napokon u Solun po posljednji put stigao u srijedu (17. lipnja) te se našao s vlasnikom kluba Ivanom Savidisom, a odluka je pala u sljedeća 24 sata. Rukovali su se i to je bilo to, njegov novi posao i izazov mogu početi!

No Tudor neće biti prvi hrvatski trener u PAOK-u. Na klupi grčkog kluba u sezoni 1991./1992. sjedio je i legendarni Ćiro Blažević. Također, po dolasku je dobio i prvo pojačanje, Slobodana Rajkovića iz HSV-a.

Ono što Tudora svakako raduje jest činjenica da bi trebao doći do europskih natjecanja. Naime, PAOK je nakon regularnog dijela natjecanja bio drugi, iza velikih Olympiakosa i Panathinaikosa. Potom prema grčkim pravilima samo prvoplasirani završava sezonu i može slaviti jer ima titulu prvaka, a sljedeće četiri momčadi igrale su šest utakmica posebnog doigravanja za plasman od drugog do petog mjesta. Nije se PAOK proslavio, završio je posljednji s četiri boda, odnosno ukupno peti. To donosi kvalifikacije za Europsku ligu.

>> Hrvatski treneri postaju hit! Bilić i Tudor samo su početak...

Foto: Alcatel

Komentara 1

PA
pan-am
20:56 18.06.2015.

Tudor,sretno !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije