Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŽAK ŽDRIJEB

Evo koga je U-17 reprezentacija izvukla za protivnike na Euru

Hrvatska U-17
Foto: Drago Sopta/HNS
02.04.2015.
u 15:01

– Otvaramo s domaćinima što je uvijek nezgodno, a kako nisu sudjelovali u kvalifikacijama, bit će teško napraviti kvalitetnu analizu njihovih igara. Austrija pokazuje već niz godina da ima kvalitetan sustav koji dobro funkcionira već i u ovom U-17 godištu – rekao je izbornik Dario Bašić

Hrvatski kadeti osigurali su plasman na Europsko prvenstvo s tri pobjede u tri utakmice u Elitnom kolu, a na današnjem ždrijebu saznali su da im na putu prema četvrtfinalu stoje Španjolska, Austrija i domaćin Bugarska.

Izbornik Dario Bašić izrazio je poštovanje prema svim suparnicima, no u Bugarsku Hrvatska kreće s izraženim optimizmom:

– Otvaramo s domaćinima što je uvijek nezgodno, a kako nisu sudjelovali u kvalifikacijama, bit će teško napraviti kvalitetnu analizu njihovih igara. Austrija pokazuje već niz godina da ima kvalitetan sustav koji dobro funkcionira već i u ovom U-17 godištu. Znamo da nas čeka discipliniran i kompaktan protivnik koji će predstavljati dobar izazov. O Španjolcima ne treba puno govoriti, oni su svjetski vrh. Nema laganih protivnika u završnici, no mi se možemo nositi sa svima, proći skupinu i pokazati se u najboljem svjetlu.

Tehničkom direktoru HNS-a Romeu Jozaku domaćini su na ždrijebu poručili kako Hrvatsku čeka pun stadion na otvaranju:

– U-17 godište nezahvalno je za prognozu, teško je tu procijeniti s kakvim tko generacijama raspolaže na malom uzorku utakmica. Sigurno je da mi imamo vrlo ozbiljnu momčad koja će svakome biti težak protivnik. Naša želja i cilj jest plasirati se na Svjetsko prvenstvo, sve više od toga je bonus. Znamo da nas čeka pun stadion na otvaranju s Bugarskom, oni se dvije godine pripremaju za tu utakmicu jer je to njihova šansa i za to se treba dobro pripremiti. Imamo ozbiljnu reprezentaciju i sigurno ćemo se dobro ''potući'' sa svima.

Europsko prvenstvo u Bugarskoj igra se od 6. do 22. svibnja, a to je ujedno i izlučno natjecanje za FIFA Svjetsko prvenstvo 2015. godine koje će biti održano u Čileu. Na SP plasirat će se šest najboljih selekcija s Europskog prvenstva koje će se tako pridružiti svjetskim selekcijama kojih je 18 i koje su već osigurale plasman.

Raspored utakmica hrvatske reprezentacije:
6. svibnja, 19:00: Hrvatska – Bugarska (Stara Zagora)
9. svibnja, 15:00: Hrvatska – Austrija (Bourgas)
12. svibnja, 19:00: Hrvatska – Španjolska (Stara Zagora)

>> Manchester City i Milan love hrvatske talente iz U17 reprezentacije

Komentara 1

Avatar nula
nula
16:54 02.04.2015.

Evo koga sam ja nabio na ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije