Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS izabrao bazu

Hrvatska neće u sretni Vittel, kamp je kod Rennesa

Bruz
02.01.2016.
u 20:15

U Bretanji, u hotelu "Domaine de Cice Blossac" u Bruzu, Čačić i kockasti živjet će za vrijeme Eura 2016. Trenirat će u petnaest kilometara udaljenom Guichenu, gdje će na raspolaganju imati dva dobra travnjaka.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker u svom je stilu prije tri tjedna ipak opalio lažnjak predstavnicima medija. Naime, na pitanje je li Hrvatska izabrala kamp u kojem će biti tijekom Eura, odgovorio je:

– Idemo u Vittel! I nemojte me ništa više pitati.

Vittel nije ni bio u igri

I nismo. Nije, naime, bilo nelogično spomenuti Vittel, budući da je Hrvatska bila ondje tijekom SP-a 1998., kad je osvojena bronca. Pomislili smo da su Šukera vodile emocije. Međutim, iako smo objavili te njegove riječi, poznavajući predsjednikov specifičan smisao za humor, ipak smo se ogradili od te informacije i istaknuli da su se u francuskim medijima pojavile vijesti da je Hrvatska zainteresirana za još dva kampa u Francuskoj. A Vittel nitko osim Šukera nije ni spomenuo.

Prvi je kamp bio u Normandiji, u mjestašcu Deauville-Saint Arnoultu, kraj Le Havrea. Druga je spomenuta opcija bio Guichen/Bruz, riječ je o kampu koji čine dva mjestašca na sjeveru Bretanje, udaljeni oko 30 kilometara od Rennesa. Hotel je "Domaine de Cice Blossac" u Bruzu, a dva obnovljena terena (prirodna trava) za treninge nalaze se u 15-ak kilometara udaljenom Guichenu.

I ta je posljednja opcija izabrana! Iz izvora bliskih vrhu HNS-a doznali smo da je sve dogovoreno i da je još samo preostalo potpisati ugovor. To će se učiniti u siječnju, a krajnji rok za sve reprezentacije za odabir kampova tijekom kojih će boraviti u Francuskoj je 31. siječnja. Francuzi su ponudili 66 kampova, gotovo su sve selekcije odabrale svoje domicile tijekom Eura, a među prvima su to učinili Englezi, koji su rezervirali Chantilly (kraj Pariza) prije više od godinu dana (puni pansion stoji oko 500 funta!). U Chantillyju je, podsjetimo, Hrvatska bila nakon Vittela, čekajući dvoboje s Francuskom (polufinale) i Nizozemskom (za broncu) na SP-u u Francuskoj 1998. godine.

Prije Hrvatske, zanimanje za Bruz iskazao je Wales, no Velšani su se na kraju ipak odlučili za Dinard, gradić koji zovu "Cannesom na sjeveru Francuske", gdje plaćaju pansion 267 funta.

A u "našem" Bruzu redovito odsjedaju sve francuske momčadi koje u prvenstvu igraju protiv Rennesa. Hotel "Domaine de Cice Blossac" (četiri zvjezdice) ima 69 soba i 24 apartmana, nedavno je obnovljen, pa iako po cijeni nije na luksuznoj razini poput većine ostalih hotela, ima sve što je potrebno nogometnoj momčadi za pripremu tijekom velikih natjecanja. Noćenje u njemu, naime, u dvokrevetnoj sobi tijekom lipnja stoji oko 90 eura, no naši će igrači biti u boljim i većim sobama (suite) od standardnih i cijena će im biti oko 250 eura za noć (puni pansion).

Uz jezero i golfište

Svaki "suite" imat će svoj balkon, s pogledom na obližnje jezero Vilaine i golfište. Tijekom Eura, hotel će biti zatvoren za ostale goste i u njemu će biti samo naši igrači i stručni stožer. A izaslanstvo HNS-a bit će smješteno u nekom od tri obližnja hotela – "Campanile Rennes Sud Saint-Jacques", "Mercure Rennes Centre Gare" i "De La Chaussairie. Sva tri hotela udaljena su desetak kilometara od smještaja reprezentacije. Uefa će, podsjetimo, s određenim iznosom sudjelovati u podmirenju troškova boravka tijekom Eura za 50 ljudi u svakoj reprezentaciji. U sklopu hotela "Domaine de Cice Blossac" su teretana i spa-centar, uključujući tursku kupelj, te prostor za masažu i terapiju. Prosječna je temperatura u Bruzu u lipnju 17 stupnjeva Celzijevih – najniža dosad izmjerena na sjeveru Bretanje bila je u tom razdoblju 11,9, a najviša 22,2 stupnja Celzijeva, uz sedam kišnih dana u prosjeku. Na svaku utakmicu naša će nacionalna vrsta putovati zrakoplovom, letovi će trajati između 60 i 120 minuta, a Bruz je od zračne luke Rennes udaljen 15 km. 

>>Rakitić: Na Euru ćemo sve Hrvate učiniti ponosnima i zadovoljnima

>>Perišić: Najdraži trenuci su mi nastupi za Hrvatsku. Te emocije nikada neću zaboraviti

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije