Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVORIO

Bruno Kovačević izravno u eteru objašnjavao zašto HRT ne prenosi Hajdukovu utakmicu

Bruno Kovačević
Foto: HRT/Screenshot
17.07.2014.
u 20:24

Sportski program HRT-a nema sredstava za sve utakmice, odobren mu je budžet za 50 posto, dakle za njih pola

Urednik RJ Sport Hrvatske radiotelevizije Bruno Kovačević objasnio je gledateljima nezadovoljnima time što se ne prenosi utakmica Hajduka i Dundalka razloge koji stoje iza toga.

Priopćenje pročitajte u cijelosti:

Zbog niza laži, podmetanja i zlonamjernih insinuacija vezanih za prvu utakmicu drugog pretkola između irskog Dundalka i Hajduka pokušat ću na ovom mjestu kao rukovoditelj Odjela sporta objasniti o čemu se radi.

Tri naša kluba – Hajduk, Split i Rijeka – igraju pretkola Europske lige. Ako Dinamo posrne u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka, i on će igrati dvije kvalifikacijske utakmice za Europsku ligu. Zbrajajući ukupno, to su potencijalne 22 utakmice. Sportski program HRT-a nema sredstava za sve utakmice, već mu je odobren budžet za 50 posto, dakle za njih pola.

Zato smo se odlučili raditi utakmice najvišeg ranga, a to su pretkola Lige prvaka te utakmice posljednja tri pretkola Hajduka i Rijeke. Dakle,  radit ćemo  domaće utakmice: večeras Rijeka – Ferencvaros te na poljudu Hajduk – Dundalk. Jedina utakmica Hajduka, dakle jedna jedina koju nećemo raditi jest večerašnja jer Irska televizija ne proizvodi tu utakmicu, ne šalje signal, kažu,  ''utakmica im nije zanimljiva''. Osim toga, termini utakmice Hajduka u Irskoj i Rijekine utakmice na Kantridi se poklapaju. Kada bi Hrvatska radiotelevizija iznajmila reportažna kola u Irskoj i platila prava za tu utakmicu cijena bi bila, prema iskustvu prijašnjih godina, iznad 300.000 kuna. Ako bi tome dodali utakmicu Ferencvarosa i Rijeke, ovog ljeta ne bismo mogli pratiti sljedeće događaje: EP u vaterpolu, EP u atletici,  EP u plivanju, teniski turnir u Umagu i atletski miting 'Hanžekovićev memorijal'.

Vjerujem da neki misle da bi bilo bolje ostati bez svih tih događaja zbog dvije gostujuće utakmice u drugom pretkolu Europske lige. Mi smatramo da ne. U 2014. godini emitirat ćemo ukupno 700 sportskih prijenosa, od kojih je čak 67 posto nogometnih. Po broju sportskih prijenosa u ovoj smo godini među prve četiri javne televizije u Europi.

>> Utakmica Dundalka i Hajduka definitivno neće biti na televiziji

Ključne riječi

Komentara 41

KI
kiki77
21:02 17.07.2014.

Imate bogovske plaće,a od sporta ni s. Smanjite si plaće pa će biti sporta na HRT-u,jer mi građani Hrvatske plaćamo preplatu koja naravno nije mala.

ST
StrankaDemokratskihPromjena
20:47 17.07.2014.

Ja predlažem da HRT prenosi utakmice beogradskih nogometnih klubova-

NL
nenad.levar
20:42 17.07.2014.

neka on drzi mitinge svojoj komunsitickoj partiji,u terminu kad su vijesti ,ne treba nam on pametovat,htv ima puno programa i hjaduk je morao biti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije