Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alen osvaja medije

Halilović je prva lijepa vijest u eri Luisa Enriquea, zasjenio je i Ter Stegena

Alen Halilović
Foto: J.P. YAÑEZ/UESyndication/PIXSELL
28.07.2014.
u 12:00

Nitko ne štedi pohvale na račun simpatičnog i vječno nasmijanog Hrvata, koji se najviše druži sa suigračima Juanom Cámarom i Diawanoum Diagnéom.

Kad je zimus ugovoren njegov prelazak u Barcelonu, Alen Halilović slovio je kao zanimljiv projekt za neodređenu budućnost. Njegov je prvi nastup za kombinirani sastav prve momčadi i pričuva protiv Huelve (1:0 za Barcelonu) dao naslutiti da bi Luis Enrique mogao računati na njega iznenađujuće brzo.

"Alen Halilović izrastao je u najpozitivniju vijest u eri Luisa Enriquea. Pogledi su bili uprti u novog vratara Marca Andréa Ter Stegena, ali je mladi hrvatski talent, star samo 18 godina, osvojio najviše simpatija", oslikao ga je Oriol Doménech u "Mundo Deportivu" podsjećajući na sklonost novog Barceloninog trenera prema igračima iz druge momčadi.

"Početna je zamisao da Halilović počne sezonu u Barci B, pod nadzorom Eusebija Sacristána, ali Luis Enrique ne oklijeva postaviti u prvu momčad bilo koga iz filijale tko ga uvjeri u kvalitetu", dodao je Doménech.

U komentaru o prvom dijelu Barceloninih priprema Joan Vehils iz "Sporta" također je istaknuo Halilovića, zajedno s Gerardom Deulofeuom, krilnim igračem, koji je prošle sezone oduševio na posudbi u Evertonu.

"Hrvat, u principu doveden da bi igrao u Barci B, bio je najbolji u prvom poluvremenu protiv Huelve", napisao je Vehils.

Nitko ne štedi pohvale na račun simpatičnog i vječno nasmijanog Hrvata, koji se najviše druži sa suigračima Juanom Cámarom i Diawanoum Diagnéom, također stanovnicima hotela Novotel de Sant Joan.

"Halilović se razvija jako dobro. Ostavio je odličan dojam u svom prvom nastupu, protiv Huelve. Jedan je novinar procijenio da ćemo ga rijetko viđati na Mini Estadiju (stadionu Barcelone B, nap. a.) jer će se brzo preseliti na Camp Nou", prenio nam je Joan Tejedor iz "Cadene Ser".

"Jako mi se svidio. Izvanredan je u tehničkom pogledu i po viziji igre. Još ga treba taktički uklopiti i pronaći mu najbolje mjesto. Vjerujem da bi najviše pružio u napadu", dodao je autor biografije o Neymaru.

Iduću priliku za dokazivanje donedavni će dinamovac imati u drugoj fazi priprema koja počinje 28. srpnja u Birminghamu, a završava 2. kolovoza prijateljskom utakmicom u gostima kod OGC Nice.

>>Iniesta: Halilović je ubojit u duelima jedan na jedan

>>Halilović nakon sjajnog debija: Sretan sam, svi su dobri prema meni

Komentara 10

LI
Lisabon
13:25 28.07.2014.

Sad moze slobodno biti pozvan u reprezentaciju,jer vise nije igrac Dinama.Do sad je Mamic bio taj "koji ga gura" u reprezentaciju,a sad je igrac velike Barcelone i kad oni kazu da je dobar to znaci da je stvarno dobar.Koliko me pamcenje sluzi,postoji jos jedan "problem".A to je da Halilovic moze biti i reprezentativac BiH.Ukoliko to sam odluci,postavlja se pitanje tko ce za to odgovarati?

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
14:30 28.07.2014.

Ovo je čak 12. članak (da, prebrojio sam) kojeg je VL u zadnjih 15 dana posvetio Haliloviću i mogućnosti da zaigra za prvi sastav Barcelone. Kad se kroz 10-15 dana dogodi neminovno (Enrique ga vrati Barceloni B), očekujem da će i ta vijest biti objavljena na naslovnoj stranici. Po mogućnosti kao "izvanredna vijest".

Avatar franioprvi
franioprvi
15:39 28.07.2014.

Polako , jedna lasta ne cini proljece. Faktor iznenadjenja igra u njegovu korist , problemi ce poceti kad mu izanaliziraju cijeli repertoar igre. Za mene , on je cista kopija Modrica. Nadam se da ga nece slomiti kao Eduarda , jer malo previse drzi loptu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije