Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u novom ruhu

Hajduk i Split riješili su se momčadi koja bi bila u vrhu HNL-a

Mario Maloča
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
17.06.2015.
u 18:23

Zasad je od otpisanih igrača samo Vuković otišao u Istru, bivšeg kapetana bijelih Marija Maloču zanima samo inozemstvo

Veliku čistku svojih nogometaša napravila su i dva nogometna kluba iz Dioklecijanova grada Hajduk i Split. Na Poljudu su se riješili sedam igrača (Maloča, Gotal, Vršajević, Mezga, Vuković, Ranilović i Vasilj) koji još uvijek imaju ugovore, a Jozinović je otpušten kao slobodan igrač.

Burić traži jaču momčad

– Želim im sve najbolje, postoji interes igrača i kluba. Igrači žele ići u novu sredinu i okušati sportsku sreću u drugom klubu – objašnjavao je trener Burić razloge otpuštanja "sedmorice".

Europa je izborena u posljednji trenutak, Dinamo je pobjegao 38 bodova, a Rijeka 25, što je previše. Hajduk iz prošle sezone spao je u ligaški prosjek, u rang srednjih momčadi i to odgovorni u Poljudu dobro znaju. Zbog toga je i srušena kičma momčadi, odnosno to je jedan od razloga. A kirurški su odabrani Maloča, Vršajević, Gotal i Mezga, svaki iz posebnog razloga. Kapetan se bez pravog razloga našao na meti navijača, svaki njegov nastup prati se pod povećalom, nije mu oproštena ni najmanja greška. Vršajević je pak u produženju ugovora dobio veliki novac, bio bi najbolje plaćen igrač, pa ga se vodstvo poželjelo riješiti. Mezga nije opravdao očekivanja, a za Gotalovu eliminaciju objašnjenje je kako nije napadačka kvaliteta zbog koje bi se gušili mladi igrači. Kao njihove zamjene dovedeni su Jefferson, Franck, Billy, Radčenko, Roguljić, s posudbe je vraćen Kiš, a čeka se lijevi bek. Nema dvojbi, bit će to novi Hajduk za koji nitko ne zna kako će izgledati, pa ni sam trener Damir Burić. Od otpuštenih igrača za sada je angažman pronašao samo Josip Vuković, otišao je u Istru, koja se zanima i za Vršajevića i Mezgu (on možda ode i u Split). Maloča je imao neke domaće ponude, ali njegova prva želja je inozemstvo.

Vulić bez milosti

U Parku mladeži napravili su sličan potez kao i u Poljudu. Split se prvog dana priprema riješio Radotića i Roce kojima istječu ugovori te Ibriksa, Barbarića, Kvesića i Glavine. Svi oni treniraju u Parku mladeži, ali Zoran Vulić na njih ne računa. I on se želi osloniti na mlade, Splitovi juniori prije nekoliko dana proslavili su osvajanje prvenstva Hrvatske. Split je jedva izborio ostanak, a plus je ulazak u finale Kupa Hrvatske. Crveni su bili nadomak trofeja, a na kraju su ostali bez igranja u Europi...

Dakle, vidjet ćemo kako će izgledati redizajnirane momčadi Hajduka i Splita i je li ova ljetna čistka bila dobar potez.

>> Niko se vraća u Hajduk: Kranjčar bi trebao igrati za 120 tisuća eura po sezoni!

Foto: Alcatel

Komentara 7

BE
bebetotips
21:13 17.06.2015.

Maloča u inozemstvo u BiH.

MI
mirrro
11:09 18.06.2015.

Ako niste znali Maloca dolazi u troglav iz Livna prva liga BiH

LU
luanti
19:08 17.06.2015.

Da li to puštaju iz Vrapča i preko tjedna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije