Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠILO 1:1

Užaren Jadranski derbi: Hajduk i Rijeka podijelili bodove

Hajduk - Rijeka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/11
05.10.2014.
u 17:50

Pet tisuća gledatelja stvorilo je urnebesno ozračje, tribine su se ljuljale kada bi se zaorilo skandiranje. Ljuljao se i krov, gotovo da se u Dugopolju mogla dobiti morska bolest.

Ne znamo kakve je ateste prošao stadion u Dugopolju kako bi dobio sve potrebne dozvole, ali kada je izdržao ovo što se zbilo na utakmici Hajduk - Rijeka koja je završila 1:1 (1:0) onda straha nema.

Očito je građen kvalitetnim betonom, s dovoljno armature. Naime, pet tisuća gledatelja stvorilo je urnebesno ozračje, tribine su se ljuljale kada bi se zaorilo skandiranje. Ljuljao se i krov, gotovo da se u Dugopolju mogla dobiti morska bolest. Sve to začinjeno je pravi hukom mržnje Hajdukovih navijača spram Rijeke.

- Da Hajduk stalno igra na ovakvom stadionu imao bi barem pet titula više - dobacio nam je jedan pasionirani pratitelj Hajdukovih utakmica. Najžešći navijači bijelih dobili su svoju utakmicu, kakvu nikada ne mogu imati na Poljudu. Ovo je stadion taman za njih pet tisuća najžešćih, koji se okupe na sjeveru Poljuda.  

Ovaj put bili su na istoku i zapadu, a šačica Rijekinih navijača smjestila se na samom rubu istočne tribine. Njih dvjestotinjak bilo je u pratnji tko zna koliko policije. A kakvo ozračje očekuje Rijeku moglo se naslutiti već na zagrijavanju, sve je to bilo dosta slično  utakmicama kada Hajduk gostuje na Kantridi. Ništa bolji osjećaj nije bio ni prema sucima koji su se zagrijavali uz brojne povike i pogrde.

Već u 4. minuti uslijedio je prvi prekid. Korner za Rijeku trebao je izvesti Jajalo, ali bio je zasut s petnaestak plastičnih stolaca, rolama toaletnog papira... Srećom, nije bio pogođen. Sudac Fran Jović povukao je momčadi na centar, prekid je trajao četiri minute. Prema klupi Rijeke stalno su letjeli predmeti, dva stolca su prošla pored glave Matjaža Keka. Stvarno je u tim trenucima malo nedostajalo da se utakmica prekine. Tamo u svečanoj loži predsjednik Hajduka Marin Brbić molio se da nikoga od Riječana ništa ne pogodi...

Žestoko je bilo i na terenu. U jednom trenutku zaiskrilo se između Igora Tudora i Marina Leovca. Rijekin bek nije htio baciti loptu, premda je aut bio za Hajduk, pa je Tudor krenuo u oduzimanje...

Pravog nogometa nije ni moglo biti, Hajduk je jurišao na taj pogon s tribina, pri tome i griješio, a Rijeka se stisla i čekala da završi utakmica. Hajduk je poveo iz jedanaesterca, ubacio je Vršajević, a Lešković igrao rukom. Mijo Caktaš, rođeni Dugopoljac, u svom je mjestu "panenkom" nadmudrio Vargića i u 22. minuti doveo Hajduk u vodstvo od 1:0.

Rijeku je prvu ozbiljnu situaciju pred vratima Hajduka kaznila pogotkom. Milić je katastrofalno pogriješio, izigrao ga je Kvržić i s lakoćom u 64. minutu matirao Kalinića. Hajduk se, već tradicionalno, ugasio u posljednjih pola sata. Slikovita je bila jedna kontra koju je povukao Kouassi. Išao je sam na šest igrača Rijeke, driblao i driblao dok nije izgubio loptu, a nitko od suigrača mu se nije pridružio.

>> 'Hvalite se sa 30 milijuna kuna prihoda, e pa vratite nam onda osam'

Ključne riječi

Komentara 26

IN
Ineboimorejeplavo
16:42 05.10.2014.

stolice lete u teren a jos se igra, e moj sudac, mislim da ti nisi za ovaj posao.....

IN
Ineboimorejeplavo
16:43 05.10.2014.

Znaci naknada stete za stolice plus kazna, jesu hajdugu navijaci dobri, ali mislim da su bolji za HNS....... blagajnu. Kako je ovo ponavljano divljastvo hajdugovih likova, jedno 100000 kuna bi moglo biti dovoljno.....

IN
Ineboimorejeplavo
16:41 05.10.2014.

ha ha ha a sudac jos ne prekida utakmicu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije