Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JASNI I KONKRETNI

Sastanak iza zatvorenih vrata: Evo što Hajduk zahtjeva od HNS-a

Marin Brbić i Davor Šuker
Foto: HNS
25.05.2015.
u 14:59

Sastanak je protekao u otvorenom i konstruktivnom razgovoru tijekom kojeg je Hajduk izrazio sedam konkretnih zahtjeva i prijedloga o kojima se potom raspravljalo.

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza održan je sastanak između predstavnika HNS-a i Hajduka o aktualnoj problematici u hrvatskom nogometu.

Ispred Hrvatskog nogometnog saveza sastanku su bili nazočni predsjednik Davor Šuker, izvršni direktor Damir Vrbanović, dopredsjednik Ante Vučemilović, tajnik Vladimir Iveta, viši savjetnik Zorislav Srebrić i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, dok su Hajduk zastupali predsjednik Uprave Marin Brbić, predsjednik Skupštine Vinko Radovani, član Nadzornog odbora Ljubo Pavasović-Visković i koordinator kluba prema Uefi Denis Kosor.

Sastanak je protekao u otvorenom i konstruktivnom razgovoru tijekom kojeg je Hajduk izrazio sedam konkretnih zahtjeva i prijedloga o kojima se potom raspravljalo.

Između ostaloga, razgovaralo se o statusu Udruge prvoligaša te povjerenika za natjecanje i disciplinskog suca 1. HNL. Hajduk je dao primjedbu na postupak licenciranja klubova tako da traži veću dostupnost informacija. Također, Hajduk je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da je NK Lokomotiva dobila licencu za narednu sezonu. Nastavno na tu temu, HNS i Hajduk složili su se o potrebi ograničavanja broja ustupljenih igrača između pojedinih klubova te će o toj temi također razgovarati Izvršni odbor HNS-a.

Hajduk je pokrenuo i temu zastupljenosti u tijelima HNS-a.

Predstavnici HNS-a primili su na znanje sve Hajdukove prijedloge i zahtjeve te će o tome obavijestiti Izvršni odbor HNS-a i druga nadležna tijela Saveza koja će o tome raspravljati i odlučivati o svakoj konkretnoj temi prvom sljedećom prigodom.

Ipak, nije sve proteklo kako su Splićani željeli jer zatražili su da sastanak bude otvoren, ali medijima nije bilo dopušteno pratiti tijek događaja s lica mjesta. Iz HNS-a su naveli da je potpuno dovoljno medijima predati priopćenje, ali o tome bi se itekako dalo raspravljati...

>> Odnosi sve bolji: Sutra se sastaju Šuker i Brbić te idu na ručak

Komentara 36

NP
npravednost
00:45 26.05.2015.

Došla orjuna pa izdiktirala svoje zahtjeve - valjda misle da su na plenarnom zasjedanju CK SKH ? Pogriješili adresu - trebali su svratiti na Iblerov trg do sjedišta velikog kmera ...

Avatar feudalac
feudalac
19:03 25.05.2015.

"...FINANCIJSKI vještak Cvitan Grubišić kazao je na suđenju bivšim čelnicima Hajduka, optuženima zbog zlouporabe položaja i ovlasti kojom su napravili višemilijunsku štetu, da su se u njihovo vrijeme isplate igračima radile nezakonito, ponekad i bez ikakvih potvrda. Vještak je pojasnionio da se financijske transakcije nisu provodile kroz poslovne knjige, pojedine niti bile u računovodstvenoj evidenciji, a nekim su se igračima isplate obavljale bez ikakvih potvrda. Dodao je i da je nakon šest godina, ako u međuvremenu ništa nije poduzeto i naplaćeno, došlo do zastare novčanih potraživanja. Zbog promjene zakona, ali i zastare u jednom dijelu optužnice tužiteljstvo je najavilo da će do okončanja postupka napraviti izmjenu optužnice. "Sredstva koja su Hajduku dolazila za transfer igrača su se dijelila na dio za klub i dio za igrače. Dio za igrače se smatra dohotkom igrača i spada pod obvezu obračunavanja poreza na dohodak, a drugi je dio sredstava koji ide Hajduku. Na kraju godine Hajduk treba izračunati dobit i na tu dobit platiti porez. Igrači nisu bili pod ugovorom niti u radnom odnosu već obavljali samostalnu djelatnost", kazao je vještak Grubišić koji je već dva puta radio svoje nalaze u "slučaju Hajduk"."

Avatar feudalac
feudalac
19:20 25.05.2015.

Jer šta? Problem s Hajdukom nije u tome što znate da ćete mu otplaćivati kredite i plaćati dugove dokle god je živ: problem je u tome što Hajduk, kako je poznato, živi vječno. Pa kad je već tako, kad Hajduk živi vječno, ne razumijem zašto se s takvim snebivanjem i užasom odbacuje ideja o stečaju. Govorim to, da se razumijemo, kao fanatični i nezaliječeni navijač Hajduka: jebiga, nešto računam, davati veliku lovu da preživi netko tko ionako živi vječno, čini mi se prilično idiotskom investicijom. Izračunajte, najzad, samo osnovne životne troškove nekoga tko živi vječno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije