Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kup kralja

Evo Perezovog argumenta prema kojem Real Madrid neće biti izbačen

Florentino Perez
Foto: Reuters
1/5
03.12.2015.
u 21:49

Nitko osobno Čeriševu nije rekao da ne smije igrati. I zbog toga se kazna ne može izvršiti, izjavio je Pérez.

Nitko nije obavijestio napadača Denisa Čeriševa da zbog skupljenih žutih kartona nije imao pravo nastupa na kup utakmici protiv Cadiza igranoj u srijedu, istaknuo je na izvanrednoj konferenciji predsjednik Real Madrida Florentino Perez ponovivši tako argument s kojim se nada izbjeći izbacivanju iz tog natjecanja.

U petak do 14 sati bi trebalo biti poznato hoće li Real Madrid biti diskvalificiran nakon što je u četvrtak trećeligaš Cádiz poslao i formalnu žalbu Španjolskom nogometnom savezu.

Ruski 24-godšinji napadač Čerišev, koji je lani u dresu Villarreala skupio tri žuta kartona u kupu, zabio je u 3. minuti prvi gol za pobjedu Real Madrida od 3:1 u Cádizu u 1/16 finala kupa. Tu utakmicu morao je pauzirati zbog skupljena tri kartona u natjecanju, a zbog nepoštivanja pravila momčad bi trebala biti izbačena nakon što se Cádiz žalio.

„Nitko mu osobno nije rekao da ne smije igrati. I zbog toga se kazna ne može izvršiti“, izjavio je Pérez nakon što je popodne sazvao hitnu konferenciju za novinare u 19.30 sati na Santiago Bernabéu. Ondje je Hini uručen pismeni odgovor Real Madrida s kojim očekuje izbjegavanje kazne.

U njemu se poziva na članak 41 disciplinskog pravilnika u kojim je navedena rečenica „...rezolucije o kažnjavanju neće proizvoditi efekte za zainteresiranu stranu ako ona nije bila osobno obaviještena“. To isto je ranije ponovio i Emilio Butragueño, direktor Real Madrida zadužen za odnose s drugim institucijama.

„Igrača Čeriševa, kao što je to i sam izjavio, nitko nije bio obavijestio o sankciji i zbog toga se ona ne može izvršiti. Real Madrid nije znao za postojanje kazne, nitko mu to nije priopćio, niti igrači, niti Villarreal niti Španjolski nogometni savez“, rekao je Pérez.

Ukoliko u petak organizator natjecanja donese odluku o diskvalifikaciji, hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić završili su igranje u kupu već nakon prve utakmice.

„Ovakvo što nam se nikada nije dogodilo. Uvijek smo bivali obaviješteni u sličnim situacijama kada neki igrač ne bi imao pravo nastupa“, naglasio je Pérez.

Rekao je da „nisu detektirali krivca“ za nastalu situaciju te je ponovno dao snažnu podršku treneru Rafaelu Benítezu.

„Imamo fantastičnog trenera i trebamo ga pustiti da radi“, poručio je. 

>>Real Madrid uvjerljivo slavio u Cadizu, ali zbog nevjerojatnog propusta prijeti mu izbacivanje

Komentara 1

MA
mamunamegalo
22:42 03.12.2015.

koja sramota od kluba. .đaba vam lova. .Barcelona je za vas izmislila nogomet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije