Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO 2016

Talijani preskočili Hrvatsku, Norveška opasno puše za vratom!

Pelle
Reuters/PIXSELL
03.09.2015.
u 23:40

Belgija je slomila BiH 3:1 i udaljila ih s Eura

Norveška i Italija dodatno su zakomplicirali život hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji jer su pobijedili po 1:0 Maltu, odnosno Bugarsku. Posebno je to škakljivo za naše jer igraju u nedjelju 6. rujna protiv Norvežana.

Pobjedu za Norvežane donio je Forren u 57. minuti i time Bugare bacio na koljena. Izgubili su još jednom na domaćem terenu i imaju samo osam bodova, a znaju da moraju na gostovanje u Hrvatsku i samim time su vrlo vjerojatno ponovno udaljeni s velikog natjecanja. Norveška je pak na 13 bodova i ima jedan manje od nas, ali nakon utakmice s Kovačevim izabranicima i potom Malte slijedi gostovanje u Italiji, koje će im možda odrediti sudbinu.

A oni će biti opušteni domaćini jer pobijedili su Maltu pogotkom Pellea u 69. minuti, nisu briljirali, ali su svejedno prvi u našoj skupini H s 15 bodova. Sad ih čekaju Bugari, a potom i Azerbajdžan.

Bilo je iznenađenja i zanimljivosti na drugim terenima i skupinama također. Nizozemci su još jednom kiksali, porazio ih je Island 0:1 na domaćem travnjaku i jasno je da su u katastrofalnoj formi, bez kemije. Nije im pomogao preokret Čeha protiv Kazahstana (2:1). Malo im je pomoglo što su Turci remizirali s Latvijom (1:1) pa nisu četvrti nego treći. Bolje od toga će teško, ostalo je tri utakmice do kraja, imaju deset bodova, Island je na 18 i Češka na 16.

Igrala se još i skupina B, a najviše zanimanja izazvao je susret Belgije i Bosne i Hercegovine, ali iznenađenja nije bilo. Slavili su domaći 3:1, iako je vodili su naši susjedi 1:0 pogotkom Džeke u 15. minuti. Samo osam minuta kasnije Fellaini je izjednačio i tu slijedi raspad sistema. Sad su pretposljednji u skupini s osam bodova, prvi Wales ima 17, druga Belgija 14 i treći Izrael 12. Očito BiH neće na svoj prvi Euro u povijesti.

REZULTATI:

Skupina A

Češka - Kazahstan 2:1 (Škoda 74', 86'/Logvinenko 21')
Nizozemska - Island 0:1 (Sigurdsson p51')
Turska - Latvija 1:1 (Inan 77'/Sabala 90')

Poredak: Island 18, Češka 16, Nizozemska 10, Turska 9, Latvija 4, Kazahstan 1.

Skupina B

Belgija - BiH 3:1 (Fellaini 23', De Bruyne 44', Hazard p78'/Džeko 15')
Cipar - Wales 0:1 (Bale 82')
Izrael - Andora 4:0 (Zahavi 3', Biton 22', Hemed p26', Dabbur 38')

Poredak: Wales 17, Belgija 14, Izrael 12, Cipar 9, BiH 8, Andora 0.

Skupina H

Azerbajdžan - Hrvatska 0:0
Bugarska - Norveška 0:1 (Forren 57')
Italija - Malta 1:0 (Pelle 69')

Poredak: Italija 15, Hrvatska 14 (-1), Norveška 13, Bugarska 8, Azerbajdžan 5, Malta 1.

>> Hrvatska razočarala protiv Azerbajdžana, Prosinečki nadmudrio Kovača

Komentara 46

VJ
vjerovnik
01:02 04.09.2015.

ljudi nemojte odmah na izbornika, pa ne možemo nakon svake loše utakmice mjenjati trenere, neka odradi ciknhs do kraja pa ćemo videt ... uosfalom imali bi isti broj bodova kao i talijani da nemamo yugo-orjunaše na vlasti kojima je repka kao simbol hrvata veliki trn u oku i stalno joj (nam) podmeču klipove

Avatar dzambo
dzambo
00:16 04.09.2015.

Bez obzira na sve Hrvatska je prilicno sigurna...3 su jos utakmice u najgorem slucaju neg dobiju 2 i to je to...ali pobjeda u Norveskoj bi osigurala sve.... A najgori scenario bi bio izgubt od Norveske i nerijeseno protiv Bugara ii Malta...to bi bilo tek 16 bodova na kraju...i to bi bilo dovoljno mozda zbog gol razlike kao treci u grupi da igraju baraz....sve u svemu skoro je nemoguce da budu tek cetvrti...ipak na kraju bilo kakva pobijeda nad Norvezanima sad sve prilicno rijesava a onda mogu i protiv Bugara I Malta cak nerijeseno obje i u najgorem slucaju bi bili drugi...A Norvezani bas nemaju gol-razliku da bi se dobro nadali kao najbolji treci u grupi za baraz...za Norvezane je biti ili ne biti slijedeca utakmica protiv Hrvatske...Ipak realno gledajuci ni Italija ne igra bog zna sta, ali je danas Hrvatska pruzila sansu Italiji da budu prvi...jer Bugari nece pruzit neki otpor Italiji a ak Hrvatska kiksa protiv Norveske bilo bi ih tesko stici jedno da Azajbedzan pobijedi Italiju pa da vrati opet natrag sve prije zadnjeg kola...al sve u svemu Hrvatska ide na EP....a da ne ide trebala bi izgubit slijedece sve tri utakmice...a to se nece desiti ni u slijedeci 100 godina pogotovo kakvi su im protivnici...jedan kiks je dosta...i taj danasnji...nema vise...

DU
Deleted user
01:03 04.09.2015.

Nikada laske uci na EP jer 24 ekipe igraju tamo ali od sest repke iz bivseg Jugoslavije izgleda da niti nijedna nece vidjeti EP osim Hrvatska sto je dokaz da je nogomet na nasim prostorijama tesko u padu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije