Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEŠIKTAŠ KAO AMATERI

Englezima se ovakva katastrofa nije dogodila 22 godine, Bilić ispao iz Europske lige!

Slaven Bilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
19.03.2015.
u 22:51

Fiorentina je u manje od 20 minuta riješila pitanje prolaska u četvrtfinale i pobijedila sa 3:0, kijevski Dinamo pobijedio je Everton sa 5:2. Bešiktaš je pak prosuo vodstvo i prolaz

Fiorentina, Napoli i kijevski Dinamo bile su prve tri momčadi u četvrtfinalu Europske lige, priključili su mi se Zenit, Wolfsburg, Sevilla, Club Brugge i još kasnije Dnipro. Osim putnika u četvrtfinale, znamo i da u europskim natjecanjima više nema ni jednog predstavnika iz Engleske! To se nije dogodilo ni jednom u posljednje 22 godine! A nije se proslavio ni Bešiktaš Slavena Bilića, Club Brugge ih je dobio 3:1 na njihovu terenu i potpuno razočarao sve prisutne, kao i sve navijače turske momčadi. Nitko to nije očekivao jer su, kao i u prvom susretu, vodili, imali sve, a poput amatera prosuli pobjedu.

No prije svega – Napoli u Moskvi, bila je to prva utakmica dana. Dulje od Engleza da ostanu bez četvrtfinala, oni su čekali na ulazak u njega u nekom europskom natjecanju. Točnije 26 godina jer posljednji put im je to uspjelo s Maradonom davne 1989. godine. A sad su to ostvarili nakon 3:1 i 0:0 protiv opasnog Dinama iz Moskve, koji je u uzvratu imao 12 udarca po golu, baš kao i Napoli. Ali, mrežu nisu uspjeli zatresti, što je stvarno čudnovato.

Lakši posao imao je drugi talijanski predstavnik u četvrtfinalu – Fiorentina. Već nakon 22 minute vodili su u Rimu protiv Rome 3:0 i priča je bila gotova jer su na svom terenu odigrali 1:1. Milan Badelj igrao je svih 90 minuta. Već nakon osam minuta realizirao je jedanaesterac Rodriguez, da bi u 18. zabio Alonso i u 22. minuti Basanta. Veliki je to šok za Romu, koja je u sezonu krenula odlično, a sad već pet utakmica zaredom ne znaju za pobjedu. Kao dodatni udarac, Fiorentina ih je izbacila i u Kupu 3. veljače (0:2) i drugo mjesto im je pod upitnikom jer imaju 50 bodova, a Lazio 49, Napoli 46 i Fiorentina 45.

Dok će Rimljani razbijati glavu što dalje, Everton već zna – ostao je bez ičega u ovoj sezoni. Nalaze se na 14. mjestu u prvenstvu, ispali su iz svih natjecanja i ovih 2:5 u Kijevu sigurno im je jako loše sjelo. Imali su 2:1 iz prve utakmice, uz brojne promašaje i to im se osvetilo. Možda je pritisak bio prevelik, ipak su bili posljednji engleski predstavnik u europskim natjecanjima. Kako god, Ukrajinci su ih "napunili" propisno. Za 1:0 zabio je u 21. minuti Yarmolenko, ali nadu u 29. vraća Lukaku. I onda se dogodio raspad, Teodorčik zabija u 35. i samo dvije minute kasnije zabija Veloso, a potom su još Gusev u 56. i Antunes u 76. završili priču. Uspio je Jagielka smanjiti u 82. i to je bilo to. Domagoj Vida zbog žutih kartona nije igrao.

Bilićev Bešiktaš izgubio je 1:2 u Belgiji i trebalo mu je 1:0 na domaćem terenu, što je i imao u 48. minuti nakon prekrasnog pogotka Motte. Ali su sve prosuli lošom obranom i pogreškama. De Sutter u 61., zatim Bolingoli-Mbombo u 80. i 90. bili su kobni, pa na kraju Bešiktaš može biti sretan s porazom od 1:3 .

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Zenit, Sevilla i Wolfsburg samo su odradili posao i, osim Rusa koji su poraženi sa 0:1 u Torinu, Sevilla i Wolfsburg slavili su sa po 2:1. Ajax i Dnipro igrali su produžetke jer je nakon ovih 1:0 u Amsterdamu ukupni rezultat bio 1:1, ali na kraju je bilo nedovoljnih 2:1 za nizozemskog prvaka. Kalinić je igrao cijeli susret za Dnipro. Perišić je igrao od 74. minute, a Kovačić je igrao do 55. minute.

REZULTATI (detaljnije na Goal.com):

Dinamo Moskva – Napoli 0:0
Dinamo Kiev – Everton 5:2 (Yarmolenko 21', Teodorčik 35', Veloso 37', Gusev 56', Antunes 76'/Lukaku 29', Jagielka 82')
Roma – Fiorentina 0:3 (Rodriguez (p)9', Alonso 18', Basanta 22')
Ajax – Dnipro 2:1 (Bazoer 60', Van Der Hoorn/Konopljanka 97')
Bešiktaš – Club Brugge 1:3 (Motta 48'/De Sutter 61', Bolingoli-Mbombo 80', 90')
Inter – Wolfsburg 1:2 (Palacio 72'/Caligiuri 24', Bendtner 89')
Sevilla – Villarreal 2:1 (Iborra 69', Suarez 83'/Dos Santos 73')
Torino – Zenit 1:0 (Glik 90')

>> Sevilla svom snagom po obranu titule, Higuain briljirao protiv Dinama

Komentara 24

CR
CrazyCat
23:37 19.03.2015.

Ne kritizirajte Bilića. Čudo je da ih je do ovdje dogurao. Obrana Bešiktaša je tragikomična u najboljem slučaju, pogotovo kod onog prvog gola. Ako Bilić s ovim kadrom osvoji tursku ligu trebaju most u Istanbulu nazvati po njemu. Kovačiću, bježiži iz ovog trulog i propalog Intera.

Avatar Tom Tornado
Tom Tornado
00:47 20.03.2015.

Veseli me da je Badelj otisao iz hamburge u fiorentinu i da igra!

PI
pidocha
08:31 20.03.2015.

turska reprezentacija/igrači/ je smiješna ekipa.od 2008 njih nema nigdi.bilić je i dalje odličan trener.trener koji u svojoj karijeri nije ima ni dlaku sriće. od EP 2008,duduove ozljede te plete "rupa" šta stoji na golu 120 minuta ka luster i onda jedan jedini udarac i primi gol..u kvalifikaciajama za SP "milijun" stativa protiv ukrajine te sramno igranje engleza u ukrajini, i na kraju zicer_promašaj rakitića protiv španjolske na EP.bilić će sigurno biti jedan od TOP 10 trenera!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije