Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
davor dželalija:

Emery cijelog sebe unosi u momčad, to je ključ uspjeha

Dželalija
Foto: Sandro Donda
01.10.2014.
u 21:40

Dželalija, danas trener Krka, 1996. je otišao iz Orijenta u Toledo gdje je u Drugoj ligi igrao s Emeryjem i Rufeteom

Davor Dželalija najave Rijekine utakmice protiv Seville prati malo drugačije od ostalih bivših igrača bijelih. Dželalija je 1996. godine iz Rijeke otišao u Toledo, gdje je igrao zajedno s današnjim trenerom Seville Unaijom Emeryjem.

Voli povući momčad

- Zapravo sam se iz Rijeke kratko vratio u Orijent i onda u polusezoni otišao u Toledo. U tadašnjem drugoligašu igrao sam s Emeryjem i Franciscom, današnjim sportskim direktorom Valencije. Emery je nekoliko sezona igrao za Toledo, tada je bio vrlo mlad, ali se odmah vidjelo da je karakter koji voli povući momčad. Tip koji bodri, koji stimulira druge oko sebe, vidjelo se da je vođa. Kao igrač bio je živahan, bio je dobar veznjak, ljevak, ali dosta sklon ozljedama. Počeo sam pratiti njegovu trenersku karijeru kada je preuzeo Almeriju, brzo je otišao u Valenciju, gdje je ostvario dobre rezultate. Stalno je bio u vrhu lige. Sevilla ipak nije među španjolskim velikanima, ali je stalno pri vrhu. Prošle sezone Sevilla je završila peta, sezonu su loše počeli, na polusezoni je došao Emery i na kraju su osvojili Europsku ligu. Imao sam priliku igrati na stadionu Pizjuan, ugođaj je zaista jedinstven - kaže Dželalija, današnji trener Krka.

Koliko se trener Emery po stilu igre razlikuje od igrača Emeryja?

- Negdje sam pročitao da cijelog sebe unosi u momčad, mislim da je to ključ njegova uspjeha. Takav je tip, kao Bask vrlo je temperamentan. Na treninzima je kao igrač uvijek davao maksimum, čini mi se da isto ponaša kao trener. Iako je dosta mlađi od mene, kao strancu davao mi je savjete kako se igra u Španjolskoj. Znate kakvi smo mi Hrvati – zabiješ, pobijediš, pa se veseliš do sutra... Sjećam se da mi je Emery objašnjavao da u Španjolskoj nema slavlja – daš gol i odmah se vraćaš u obranu! Emery neće ni u utakmicu protiv Rijeke ući opušteno!

Igre su zalog uspjeha

- Ima li Rijeka šanse protiv Seville?

Ima, zašto ne!? Žao mi je što Rijeka nije pobijedila u Liègeu. Da je izvukla pozitivan rezultat u Liègeu, drugačije bi se pripremala za Sevillu. Protiv koje je bod uspjeh. Ništa ne znače ovi zadnji porazi, Rijeka već godinu dana održava kontinuitet dobrih igara i rezultata, što ne pamtim! Porazi se uvijek događaju, premda je protiv Dinama i Standarda moglo i drugačije završiti. Jedino je kontinuitet dobrih igara zalog uspjeha, porazi ne znače da je Rijeka u krizi. Velika je stvar što Rijeka drugu sezonu nastupa u Europskoj ligi, to je znak da se sustavno radi dobro. U domaćoj ligi Dinamo je, realno, još uvijek bolji.

>> Momčad Seville sletjela na Krk, a evo što im je Raketa otkrio o Rijeci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije