Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na pogon Alžirca

Eksplozija nakon povišice: Mamić digao plaću Soudaniju na 500.000 eura

Dinamo - Astra
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
20.09.2014.
u 12:00

U izlogu je... Na zimu će opet biti na prodaju, po cijeni ne manjoj od šest milijuna eura.

Nije dugo trebalo da se otkrije čarobna formula koja je pokrenula eksploziju Dinamova Alžirca Hilala Soudanija, briljantnoga autora hat-tricka protiv rumunjske Astre.

Mamić u takvim situacijama gađa nepogrešivo. Naime, shvativši da je Alžirac postao bezvoljan, čak destruktivan nakon što ga Dinamo nije pustio u Bundesligu, gazda kluba posegnuo je za provjerenim receptom - povišicom.

Kapa dolje Zoranu Mamiću

Naš izvor kaže da je Soudanijev bum uslijedio nakon što mu je velikodušni Mamić podigao godišnju plaću za sto tisuća eura i svrstao ga u rang najbolje plaćenih Dinamovih igrača. Alžirac je s pola milijuna eura godišnje naglo uzletio na mlazni pogon i u velikom stilu nokautirao Rumunje. Istina, poluzainteresirane Rumunje (čiji je šesnaesterac sličio na šetalište), ali ipak Rumunje koji su izbacili Lyon. I na tome djelu Dinamu i njihovu treneru treba skinuti kapu.

Famozni Hilal Soudani doveden je u Dinamo prošloga ljeta nakon što je s Vitorijom Guimaraes nokautirao Benficu u finalu portugalskoga kupa. Doveden je za 800.000 eura i u godinu dana izrastao u možda najboljega stranca kojega je Mamić ikada angažirao. Za tu titulu najveći mu je konkurent mu mirni, staloženi, pouzdani Portugalac Tonel, izbrisan u mandatu trenera Čačića.

Obojicu je Mamiću servirao prodorni menadžer Danko Đikić preko svoga portugalskoga partnera. Đikića tako možemo slobodno titulirati Dinamovim sportskim direktorom u sjeni jer doveo im je još i Pinta, Machada i Wilsona. Pa i Bakaryja Sarea i Goncala, ali svatko ima pravo na pogrešku. Uostalom, tko im je kriv što su ih uzeli...

Za Soudanijev uzlet, međutim, nije zaslužna samo Zdravkova injekcija, nešto ima i Zokijevih prstiju u tome. On, istina, nije prvi Dinamov trener koji se nije libio najveću zvijezdu posjesti na klupu, ali je zato prvi kod kojega Zdravko to može podnijeti.

Jednom se tako bio zaletio Branko Ivanković. Ujutro je pio kavu s Mamićem i dogovarao kamo će momčad u karantenu, a istoga poslijepodneva, kada je gazdi rekao da će Mandžukić protiv moskovskog Spartaka biti na klupi, Profesor je bio bivši. I to je ključna razlika između Zokija i ostalih Zdravkovih trenera: njemu neće soliti pamet...

Najveći projekt sezone

Soudani je, osim mladoga Ćorića, najveći Mamićev projekt ove sezone. Dakako da je povišica Alžircu samo privremena mjera kako bi ga se oraspoložilo i motiviralo za barem još pola godine u Maksimiru. Već na zimu on će ponovno biti u izlogu, spreman za prodaju, po cijeni ne nižoj od šest milijuna eura. I isključivo u top klub, po mogućnosti iz Lige prvaka (Zdravko jako vodi računa s kim posluje), ne razina Mainza ili Hannovera, nego najmanje – Schalkea. Odlazak se ne bi previše osjetio jer do tada će u top formi biti Junior Fernandes, možda čak i bolji igrač od Alžirca.

Prodaju li Soudanija, bio bi to prvi veliki izlazni transfer jednoga stranca iz Dinama.

Kad smo već kod najbolje plaćenih igrača, Soudani još nije prva kategorija u kojoj su Fernandes, Machado i Josip Šimunić, čija primanja nisu manja od 600 tisuća eura godišnje. A zamislite, ta desetka od 650.000 eura (Machado) rezerva je - Antoliću.

>> Soudani dobio desetku! Dinamov igrač u momčadi kola EL-a

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije