Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što vi mislite?

Dok ne prođe Azerbajdžan, Kovač Gračanu ne da nikoga!

Mateo Kovačić
Igor Kralj/PIXSELL
12.10.2014.
u 13:15

- Iskreno, još ne znamo baš ništa o tome. Uostalom, nećemo ni znati do kraja kvalifikacijske utakmice Hrvatske i Azerbajdžana u Osijeku

Hrvatsku seniorsku i Hrvatsku U-21 reprezentaciju očekuju važni susreti. Izabranici Nike Kovača nastavljaju kvalifikacije za Europsko prvenstvo utakmicom protiv Azerbajdžana, dok će igrači Nenada Gračana u uzvratnoj utakmici protiv Engleza tražiti put do europske smotre u Češkoj.

Naizgled se čini kako je važnija ona utakmica mlade selekcije jer se radi o doigravanju za EP, a i protivnik je mnogo teži, ali Niko Kovač ne želi podcijeniti Azerbajdžan i ništa ne prepušta slučaju. Stoga neće Gračanu ustupiti igrače koji još uvijek mogu igrati za U-21 reprezentaciju (Halilović, Kovačić, Brozović), barem dok ne završi njihova utakmica.

- Iskreno, još ne znamo baš ništa o tome. Uostalom, nećemo ni znati do kraja kvalifikacijske utakmice Hrvatske i Azerbajdžana u Osijeku. Tek kada vidimo tko će tamo sve zaigrati znat ćemo na koga možemo računati u Vinkovcima, jasno je za Goal kazao Zlatko Nakić, tajnik hrvatske reprezentacije do  21 godine.

>>Nenad Gračan pozvao dvojicu novih igrača za susret s Engleskom

Komentara 4

GA
Gambit
17:42 12.10.2014.

Halilović sigurno neće igrati. Ušao bi samo u slučaju da vodimo 3-0 20 minuta do kraja. On već sada bi trebao biti s mladima.

AG
Agricola
18:19 12.10.2014.

To pokazuje da treba pod hitno smjeniti onog Davora Šukera, jer je Ćiro Blažević objasnio da je Niko Kovač bio bar toliko pošten da je rekao da još nije spreman za izbornika (a što se vidi iz svakog njegovog poteza) ali ga je Šuker ucjenio da ili će biti odmah ili neće biti nikad dok je on predsjednik HNS-a. I što je Kovač onda tu mogao ako se želi baviti trenerskim poslom? Ja smatram da izbornik Hrvatske ne smije biti nitko s takvom filozofijom miša, koji ne dozvoljava odigravanje riskantnog pasa, koji je zakopčan do grla, koji je ziheraš do boli, a onda mi dođe i postavi onakvu ultra-ofenzivnu postavu kao protiv Brazila na SP. On i svi njemu slični se najprije trebaju dogovoriti sami sa sobom. Ili će igrati ziheraški ali onda staviti i ekipu s 3-4 stopera, zatvoriti sve prilaze svom golu i tek onda misliti na napad, ili će igrati s ofenzivnom postavom ali im dati slobodu da igraju, ništa ne zabraniti, ništa ne ziherašiti, nego igrati totalno Barceloninu filozofiju, a to znači odigrati i riskantan pas koji puta. Ovo s maldima je samo dio te priče. Ako se toliko boji nije se trebao hvatati tog posla. Bez obzira na ucjene Davora Šukera, čovjeka koji je inače za one koji to ne znaju, u Njemačkoj pravomoćno osuđen da je nezakonito prisvojio kolekciju zlatnika.

Avatar white socks
white socks
18:41 12.10.2014.

Ja mislim da Kovač pojma nema (na žalost, bio sam presretan kad je došao za izbornika, bio sam spreman ruku za njega dati). To je najbolje pokazao u drugoj polovici drugog poluvremena, kad mu je ekipa ootpuno pala, neki igrači koraka nisu mogli napraviti a on nije poduzimao ništa. Sad se pravda nebulozama o produženju i pričama koje nemaju nikakve veze s utakmicom koju smo mo gledali. Takva nebuloza je i ovo s mladom reprezentacijom. Niđe veze! Ako će nas prptiv Azerbejđana (treća europska liga, zona ustok) spašavati ovi mladci koje Kovač neda Gračanu (a koji ionako Kovaču nisu ni u primislima), trebamo odmah odustati od kvalifikacija. Inače Kovač u svim svojim nastupima i vođenju repke izgleda tako uplašen da je normalno da igrači nemaju ni 3% samopouzdanja. Strepimo od jadne Malte, bojimo se Bugarske koja nema ni ekipu ni igrače, dršćemo pred Azerbejđanom, umjesto da kažemo - mi smo bolji, mi smo gazde u ovoj skupini, nek vam se tresu gaće pred nama, brinite se kako će te se obraniti od nas jer smo jaki i dobri!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije