Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠENA PROCJENA

Dinamo vrijedi manje nego Hajduk - samo 200 milijuna kuna!

Dinamo
Foto: Reuters
1/11
22.12.2015.
u 09:38

Hajduk je u trenutku preoblikovanja vrijedio 268 milijuna kuna

U očekivano mirnom ozračju protekla je redovna Skupština GNK Dinamo, kojoj je bilo nazočno 66 od ukupno 79 članova, pa su sve odluke bile pravovaljane. A najvažnija je svakako da su, prema predloženom financijskom proračunu za 2016. godinu, planirani prihodi od 242 milijuna kuna, a rashodi od 237 milijuna kuna! Bilo bi to u eurima oko 32 milijuna, a za usporedbu spomenimo i proračune Dinamovih ovojesenskih suparnika u Ligi prvaka: Bayern oko 500, Arsenal oko 450, a Olympiacos oko 100 milijuna eura...

Za porez 20 milijuna kuna

Zbog izrečenih mjera opreza, nije bilo izvršnog predsjednika Zdravka Mamića, pa je sjednicu, koja je potrajala koju minutu manje od jednoga sata, vodio predsjednik Mirko Barišić. I odmah je istaknuo:

- Na žalost, Zdravko nije među nama, ali i ovom prilikom mu odajem veliko priznanje za sve što je učinio za ovaj klub, poručujem mu da se može pouzdati u sve nas i nadam se da će uskoro biti među nama – bile su Barišićeve riječi koje su zastupnici popratili burnim pljeskom.

Potom je direktor Tomislav Svetina naglasio kako je iza Radne zajednice stresna i turbulentna godina, odrađena u nenormalnim uvjetima. Ali je i rezultatski najuspješnija od osnutka naše države, posebno istaknuvši da je Liga prvaka imala ne samo sportski, nego i opipljiv financijski učinak, kako za klub, tako i za grad Zagreb. Svetina je istaknuo da Dinamo ima, s igračima oko 220 zaposlenih (u Radnoj zajednici ih je 84), plaće su redovite, a u proračun RH uplaćeno je oko 20 milijuna kuna na ime poreza...

Uoči Skupštine održana je i sjednica Izvršnog odbora kluba, na kojoj je prihvaćen izvještaj trenera Zorana Mamića, a govorilo se i o preoblikovanju kluba...

- Prihvaćen je izvještaj o procesu privatizacije i na temelju procjene revizorske kuće Pricewaterhousecoopers u elaboratu stoji procjena da Dinamo vrijedi oko 200 milijuna kuna, naglašavam da u tu svotu nije uračunata vrijednost igrača! U utorak imamo još jedan važan sastanak u Ministarstvu znanosti obrazovanja i športa, nakon čega će biti dosta toga jasnije oko skorašnje privatizacije kluba – rekao je Barišić.

Usporedbe radi, Hajduk je u trenutku preoblikovanja vrijedio 268 milijuna kuna!

Barišić je još i dodao:

- Dali smo apsolutnu pohvalu i potporu Zoranu Mamiću, ne samo zbog dobrih rezultata, nego i zato jer ga vidimo kao Dinamovu budućnost. Ne samo kao sportski direktor i trener, nego u budućnosti može biti i čelni čovjek kluba! A to je ono o čemu svaki ozbiljan klub mora razmišljati, o svojoj budućnosti i ljudima koji će klub voditi – kaže Barišić.

Poštujemo zakone

Je li bilo govora o situaciji u kojoj se nalazi Zdravko Mamić?

- Razgovaralo se, stojimo uz njega, dali smo mu potporu. Moj najbolji potez kojeg sam ikada povukao u biznisu bio je taj da sam Zdravka privolio prije 14 godina da dođe u Dinamo. Nitko nije idealan, ali Zdravko nije zaslužio ovo što mu se događa, ova galama i gužva u kojoj se presude donose putem medija. Sumnje nisu dokazane, niti je podignuta optužnica, a on je već proglašen krivim!? Iza njega stoje rezultati, iza njega stojimo mi. Poštujemo sve zakone, ali neke su stvari prevršile mjeru i jednostavno moramo reći da nije u redu to što se događa.

Je li bilo govora o obnovi stadiona?

- To je vječna i nerješiva priča! Ukoliko minimalno ne uredimo stadion za te europske utakmice, tada ćemo biti izgubljeni ljudi! Sve su priče o gledateljima isprazne kad nema krova nad glavom - zaključio je Barišić.

>> Održana Skupština: Ovo je najuspješnija godina Dinama, nastavljamo ovako i dalje!

>> Barišić zavapio: Nadam se da ćemo Zdravko i ja ponovno raditi zajedno

>> Da je poštenja i morala u Dinamu, na Skupštini bi se biralo novo vodstvo!

Komentara 30

ED
Edomajka
10:04 22.12.2015.

Pa koja je to sramota Hajduk vrijedi vise i 3. na ljestvici.

ED
Edomajka
10:06 22.12.2015.

Vazno da Hajduk nema para da Mamic sve krade i uzima.

NI
Niko19
11:00 22.12.2015.

Ovo nije klasična privatizacija/pretvorba jer ne može kupiti dionice tko god želi. Prvo ide grad Zagreb, onda skupština i tek nakon toga ostali. Svota je premala i do kluba ne može nitko osim njih koji su sad u njemu. Prevara i pol se sprema, valjda će netko to spriječiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije