Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okršaj u maksimiru

Dinamo poslao Hajduku upute za navijače koji dolaze na derbi

Torcida
Marko Lukunić/PIXSELL
11.05.2015.
u 22:39

Posljednji derbi na Maksimiru u jesenskom dijelu prvenstva nije odigran.

Uoči utakmice 34. kola MAXtv Prve HNL između Dinama i Hajduka na stadionu Maksimir u subotu s početkom u 17 sati, na adresu splitskog kluba stigla je obavijest iz Dinama.

Obavijest se tiče organizacijskog protokola u vezi s navedenom utakmicom, a objavljujemo je u cijelosti smatrajući da bi mogla biti korisna za sve navijače Hajduka koji planiraju ići na utakmicu u Zagreb, stoji na internetskim stranicama Hajduka. 

U obavijesti iz Dinama, koju potpisuje glavni direktor Tomislav Svetina, stoji:

"GNK Dinamo ima, u skladu sa Zakonom o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Pravilnikom o sigurnosti HNS-a personaliziranu prodaju ulaznica za svoje utakmice. To u naravi znači da se za svakog kupca vode detaljni zapisi o prodaji tj. ulaznice se prodaju uz predočenje važećeg osobnog dokumenta. To se odnosi na kupnju ulaznica za sve tribine stadiona Maksimir. Za vaše navijače osigurali smo posebna prodajna mjesta koja će biti otvorena na sam dan utakmice na južnom ulazu u stadion, u vremenu od 14 do 17.45 sati. Naglašavamo da postoji mogućnost kupnje ulaznica u pretprodaji od utorka putem interneta čime želimo u bitnome olakšati kupnju navijačima Hajduka iz svih krajeva Hrvatske.

Naš sustav prodaje ulaznica je koncipiran tako da spriječi kupnju ulaznica osobama kojima je izrečena mjera zabrane odlaska na pojedina sportska natjecanja ili koji ne ispunjavaju uvjete sadržane u članku 32. stavak 7. Zakona o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima. 

Ulazi u stadion otvaraju se u 15.30 sati. Naša redarska služba će sukladno zakonskim ovlastima, na tzv. predulazima utvrđivati istovjetnosti osobnog dokumenta sa podacima o nositelju ulaznice. Na tribine neće moći ući nitko tko neće imati važeći dokument ili kojem će na predočenoj ulaznici biti upisani podaci različiti od pokazanog dokumenta. Isto tako, redarska služba će poduzimati mjere kojima će se osigurati da gledatelji ulaze na pravilnom dijelu stadiona, ne unose u stadion nikakve predmete i/ili supstance koji bi se mogli koristiti u djelima s elementima nasilja, alkohol, drogu, pirotehnička sredstva, transparente s obilježjima bilo kojeg oblika nesnošljivosti, diskriminacije, uvreda i poticanja na mržnju te općenito poduzeti sve mjere usmjerene prema suzbijanju kršenja članka 4. Zakona o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima. 

GNK Dinamo je osigurao tzv. sterilnu zonu na Borongaju za vaše navijače, u neposrednoj blizini ulaza na južnu tribinu stadiona Maksimir, a policija će izvršiti sigurni prihvat i njihovu prepratu u sterilnu zonu i na stadion."

Na kraju obavijesti koju je Dinamo poslao na adresu Hajduka izražava se nada da će derbi proteći u sportskom duhu, uz međusobno uvažavanje.

Podsjetimo, posljednji derbi na Maksimiru u jesenskom dijelu prvenstva nije odigran jer su Splićani odbili nastupiti kako bi se solidarizirali s navijačima kojima je zbog "crnih lista" bio zabranjen ulazak na stadion.

>>Goran Jurić oštar prema Dinamu, Messi mu je bolji od Maradone, a evo što kaže o Kovaču...

Komentara 6

ZO
zoom
09:10 12.05.2015.

glavni krivac za eskalaciju huliganizma zadnjih godina je SDP-ova vlada koja preko huligana želi srušiti HNS i instalirati svoj kadar jer su sadašnji čelnici HNS-a skloniji desnoj opciji

Avatar Titanov sin
Titanov sin
10:16 12.05.2015.

Kladim se da Oslići opet neće igrati . Bit će isti scenarij kao i prošli put .

SO
sonce
10:29 12.05.2015.

Ma neće hajduk ni kreniti za Zagreb. Već imaju izrađen plan ne dolazka u Zagreb. Došli su do zaključka kako smanjiti troškove jer itak tekmu gube. Tako će imati malo lovice za jogurt, da poćaste igrače.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije