Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A SADA NA AALBORG

Dinamo bez poteškoća izbacio Žalgiris, zabili Soudani i Šimunić

Dinamo - Žalgiris
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
22.07.2014.
u 20:10

- Naravno da sam sretan što je moj pogodak otvorio Žalgiris. Prolaz je tu, a sada idemo na Aalborg - rekao je Soudani koji se još jednom pokazao kao nezamjenjiv igrač maksimirskog sastava.

Dinamo je osigurao još najmanje četiri utakmice u Europi, ali napravio je prvi korak ka Ligi prvaka. U uzvratnoj utakmici drugog pretkola, baš kao i u onoj zagrebačkoj, Dinamo je slavio s 2:0 i s ukupnih 4:0 izbacio litavskog prvaka, Žalgiris. I sad se okreće Aalborgu, danskom prvaku koji će biti ozbiljniji suparnik.

I, baš kao i u Maksimiru, Dinamo je oba pogotka postigao u drugom poluvremenu.

Previše tehničkih grešaka

Dinamo je dobro krenuo, Machado je priredio priliku Radonjiću, ali novi napadač plavih nije se iskazao. I do kraja prvog dijela Radonjić je imao još dvije prilike, no ni njih nije pretočio u vodstvo Dinama. Koji nije igrao dobro u većem dijelu prvog dijela iako je bio opasniji. No, bio je bez udarca u okvir vratiju, a puno krivih dodavanja, loših pasova. Možda im je doista smetala umjetna trava na kojoj se igralo, pa su zato napravili toliko tehničkih grešaka.

- Teren je manji nego Maksimir, umjetna trava, a i činjenica da bi jedan primljeni pogodak dodatno pojačao nervozu nisu pomogli, ali bili smo zaista puno bolja momčad i bilo je pitanje kada ćemo zabiti pogodak - kazao je Zoran Mamić.

Iz prvog dijela ostat će i žal jer je Brozović dobio žuti karton, a kako ga je dobio i u Zagrebu, neće ga biti u prvoj utakmici u danskom Aalborgu u trećem pretkolu.

U nastavku je Zoran Mamić ostavio u svlačionici Radonjića, a uveo Soudanija koji je ionako iznenađujuće bio na klupi.

I Soudaniju je trebala samo minuta da zabije prekrasan pogodak. Pjaca mu je podvalio, a Alžirac velemajstorski prebacio vratara. Kada je Šimunić zabio nakon udarca iz kuta tri minute kasnije, sve je bilo gotovo, mogao je Dinamo i uvjerljivije slaviti (Ćorić pogodio vratnicu).

- U svakom slučaju čestitam igračima na zasluženom prolasku dalje. Bili smo dosta nervozni u prvom dijelu u dodavanjima i završnici, ali kada smo nastavak otvorili ranim pogotkom pitanje pobjednika je bilo gotovo - zaključio je trener Dinama nakon pobjede u Vilniusu.

- Bolji smo od njih, pokazali smo to i u Litvi i zasluženo idemo u treće pretkolo. Moj gol? Vidjelo se da ima puno prostora i da stvaramo prilike, a naravno da sam sretan što je moj pogodak otvorio Žalgiris. Prolaz je tu, a sada idemo na Aalborg - rekao je Soudani koji se još jednom pokazao kao nezamjenjiv igrač maksimirskog sastava.

Aalborg - teža prepreka

Za plave je najvažnije da su posao obavili, očekivano su prošli Žalgiris, no morat će popraviti igru za Aalborg jer Danci su čvršća momčad, mnogo bolja od Žalgirisa.

A vremena baš i nema, prvi susret s Dancima igra se već sljedećeg tjedna, uzvrat je tjedan dana kasnije.

Manje bi morali igru voditi stoperi, u defenzivi moraju stajati mnogo bliže suparničkim igračima jer to nije HNL u kojoj to baš i nije tako nužno, vezni moraju više pomagati, pogotovu bekovima. Dakle, posla još ima prilično, a vremena nema.

No, ono što nudi optimizam - u pojedinim fazama utakmice plavi su djelovali razigrano, s idejom, s vicom u igri te pokazali da imaju mnogo potencijala.

>> Policija kod BBB-a pronašla sjekire i palice

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar peet
peet
22:09 22.07.2014.

Brvo Dinamo, bravo Mamić i BBB koji navijaju za svoj Dinamo....ostali mogu da nam pushe

Avatar mohito
mohito
00:42 23.07.2014.

e da nam je jos fernandes (koji je cak i bolji igrac od soudanija) spreman i u onoj formi od prosle godine - radonjic je definitno zalutal ne sam u dinamo neg u nogomet, srecom vraca se cop a mozda i ovaj novi wilson pokaze klasu - ak je u sportingu na prirpema zabijal nek samo nastavi i u dinamu…sve u svemu dobra ekipa ove godine, samo joj treba vremena kojeg na zalost nema - samo da prodjemo dance, do zadnjeg predkola ce se igra dignut jos vise i velke su sanse da se nekaj vise napravi u europi….inace onaj mali coric ce bit strasan igrac, decko je jako talentiran i bas je na poziciji koja dinamu treba, valjda ga nebudu prodali ko halilovica….

RA
rasimcanaj
22:12 22.07.2014.

Onaj mali Coric izgleda bolje od onog tzv.pojacanja Radonjica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije