Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBIO PRIJENOS

Navijači zbog Davora Šukera ne mogu reprezentaciju gledati ni na TV-u!

Davor Šuker
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
16.11.2015.
u 10:16

Radijski reporter Fabijanac u Splitu će pratiti livestream i povremeno izvještavati o događajima na utakmici u Rostovu na Donu. Prvi put ni televizijskog ni radijskog prijenosa utakmice Vatrenih

Hrvatski nogometni reprezentativci lete u Rostov na Donu, gdje ih u utorak 17. studenog od 17 sati čeka posljednja utakmica u ovoj kalendarskoj godini. Domaćini Rusi 23. su selekcija sa svjetske liste, Hrvati su tri stube više.

No, ne i favoriti, jer na jugoistok Ruske Federacije dolaze gotovo s B reprezentacijom, bez Subašića, Modrića, Rakitića, Ćorluke i Kovačića. Razlog za ozbiljnu Čačićevu zabrinutost, osobito nakon saznanja da su Rusi u subotu u Krasnodaru svladali Portugalce, četvrte s rang-liste.

Protiv Portugala su za Rusiju igrali: Akinfejev - Kuzmin, A. Berezucki, Ignjaševič, Žirkov - Širokov, Denisov, Džagojev - Samedov, Dzjuba, Mamajev. Pogodak za pobjedu postigao je Širokov u 89. minuti, ne Dinamovu vrataru Eduardu (koji je ostao na klupi), nego Rui Patriciju iz Sportinga.

– Protiv Hrvatske ćemo igrati u drukčijoj postavi – rekao je ruski izbornik Leonid Slucki.

Izvjestitelji koji prate reprezentaciju nagađaju da bi ziheraš Slucki mogao promijeniti najviše trojicu iz garniture koja je slomila Portugal. Naime, osim što ne želi izgubiti od Hrvata (jer do sada ima pet pobjeda na klupi Rusije u isto toliko nastupa), Slucki želi što bolje uigrati momčad za Euro.

U Krasnodaru 33.000 ljudi

I dok je na utakmici Rusija – Portugal u Krasnodaru bilo 33 tisuće gledatelja, u Rostovu na Donu ih neće biti više od 15 tisuća, koliko ih stane na stadion Olimp. Unatoč terorističkoj prijetnji Rusiji, u Krasnodaru u subotu nije bilo posebnih sigurnosnih mjera, a sličan režim očekuje se i u Rostovu. Bez dodatnih policijskih snaga i upozorenja navijačima, sve kako ne bi nepotrebno izazivali strah i nelagodu.

Kao što je to običaj, uz hrvatsku reprezentaciju cijelo vrijeme priprema, kao i na putovanjima, uvijek su dvojica pripadnika MUP-a. Putovanje u Rusiju ne zahtijeva angažiranje dodatnih policijskih snaga, izvijestili su iz HNS-a.

– U Parizu se dogodila velika tragedija. Nadam se da je to zadnje, da se više neće ponavljati. U Rusiji nećemo strahovati za svoju sigurnost – kazao je jučer napadač reprezentacije Nikola Kalinić.

Nadovezao se Domagoj Vida.

– Ni ja se ne bojim, i ne pomišljam na takve gluposti. U Rusiju idemo igrati nogomet i nadamo se da će sve proći u redu – kazao je Vida.

Sviđa mu se Čačićev režim.

Ne bojimo se za sigurnost

– Bogu hvala da smo se plasirali na EP, pa radimo opušteno, zezancija je na treningu, super nam je ovdje i bit će nam žao kad završi ta akcija. Gospodin Ante dobro nas je opustio, a to mu vraćamo kroz treninge, na kojima smo nasmijani – dodao je veseljak Vida.

Kao što se već zna, hrvatska javnost bit će uskraćena za TV prijenos iz Rostova na Donu, čak i za radijski. Šuker je, naime, odbio ponudu HTV-a od 20.000 eura za prijenos iz Rostova, a na licu mjesta neće biti ni izvjestitelja Hrvatskog radija. Tako će reporter Srđan Fabijanac u Splitu putem livestreama pratiti TV prijenos i iz studija izvještavati o zbivanjima na travnjaku u Rostovu.

A o ovom slučaju odgovorili su nam s Prisavlja: HRT otkrio novu bahatost HNS-a: Evo zašto nema prijenosa iz Rusije!         

>>Čačić: Nemamo vremena za uigravanje, Mandžukić i Kalinić igrat će zajedno

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije