Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK HNS-A

Šuker: Da su znali što svastika znači, nikada je ne bi crtali

Davor Šuker
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
23.06.2015.
u 13:23

– Zadnja mjera koju smo dobili je novčana kazna i prazan stadion. Sad su u igri bodovi i tu sam jako pesimističan. Situacija je jako loša – rekao je Zoran Cvrk

Predsjednik Hrvatskog nogometnoj saveza Davor Šuker osvrnuo se na kukasti križ tijekom Konferencije o sigurnosti i zaštiti na nogometnim utakmicama u Opatiji koju organiziraju Nacionalni odbor za borbu protiv nasilja u sportu, Uefa i HNS.

– Oni koji su nacrtali svastiku ne bi to radili da znaju što taj simbol znači. Osuđujemo sva protupravna djelovanja na stadionima, posebno ideologije koje su sijale smrt po svijetu. Svi zajedno moramo napraviti više. Plaćali smo visoke kazne za propuste i prekršaje, ali pozitivni efekti takvog kažnjavanja su izostali – rekao je Šuker, prenose 24sata.

Povjerenik za sigurnost HNS-a Zoran Cvrk je dodao:

– Zadnja mjera koju smo dobili je novčana kazna i prazan stadion. Sad su i igri bodovi i tu sam jako pesimističan. Situacija je jako loša. Odgovornost za organizaciju snosi HNS. Bi li naše ostavke nešto promijenile? Kad bi padale ostavke, pitanje je tko bi prvo trebao otići jer se krivnja može tražiti na više mjesta.

>> Kamere na Poljudu su snimile počinitelja, policija ga sada mora identificirati

Komentara 41

AN
AnteizmalogZGa
14:12 23.06.2015.

Šuker ne benavi!!!! Ovi što su nacrtali kukasti križ su vrlo dobro znali što on znači i koliko će štete nanijeti nogometu, a još više koliko će štete nanijeti cijeloj Hrvatskoj. Zato ne radite "uravnilovku" kao svi su podjednako krivi. Ti koji su crtali svastiku itekako su znali kakvo je to zlo, a to su učinili namjerno kako bi nanijeli štetu Hrvatskoj.

L0
luena 01
14:21 23.06.2015.

Ma Suki i ti si naivan,da su znali..! Znali su to im je i bila namjera to je maslo odraslih ljudi a ne trogodisnjaka,il mislis da su iz dosade kao puzle slagali svastiku i na tribinama ?...Nanijet stetu reprezentaciji aa nas fasitima svijetu prikazati to im je bio cilj.. Nitko tko zemlji i narodu dobro zeli nece se tako ponijeti i ponasati...... I na ovim stranicama su najvaljivali kako ce sve uciniti da nas se izbaci na vise godina iz svih takmicenja,vec tada su se kod sviju vas trebale upalit lampice i policija obavjesititi...

ZO
zoom
14:31 23.06.2015.

šukeru ne opravdavaj ovaj šljam koji je crtao kukasti križ jer svi pretpostavljamo da iza njega stoji crveni udbaški rukopis, zato nikad ni neće naći počinitelje jer neće protiv svojih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije