Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
primili čak 11 golova

Mišković zasad vjeruje Keku, stradali pomoćnici

Matjaž Kek
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
27.07.2015.
u 16:43

Nevjerojatno, svaki šut našeg suparnika ulazi nam u mrežu, jadao se Kek nakon 11 primljenih pogodaka u četiri utakmice

Prema rezultatu, ispada kao da se u Kranjčevićevoj dogodio spektakl, vatromet briljantnih akcija i pogodaka. A istina je zapravo sasvim drugačija – bila je to sirotinjska parada spektakularnih gafova i promašaja. Nogomet ispod svake razine, osobito s Rijekine strane, što sada već izgleda zabrinjavajuće.

Kekova momčad, navodno kandidat za naslov prvaka, u posljednje četiri utakmice primila je čak 11 komada! Od toga trice od Zagreba i Slavena Belupa, momčadi s kojima se do jučer lakoćom obračunavala.

– Ne znam koliko bismo pogodaka trebali postići da bismo pobijedili. Neodgovorno, bez reda, želja prisutna tek kod nekih pojedinaca – pričao je rezignirani Kek poslije utakmice.

Osvrnuo se i na brojku od 11 pogodaka u mreži u četiri utakmice.

A mislimo da smo veliki?

– Svaki šut nam ulazi u mrežu. Nevjerojatno je da primamo ovakve pogotke, a mislimo da smo velika europska momčad. Branio sam igrače, branio ih je i predsjednik, a sada neka izađu i razgovaraju između sebe. Žao mi je i zbog navijača koji su opet bili u velikom broju. No, iz ove teške situacije možemo izaći samo korektnim odnosom, radom za koji su pošteno plaćeni – dodao je Kek.

Nije preuzeo odgovornost na sebe, a mogao bi. Vodeći momčad s klupe, dojam je da uopće ne dopire do svojih igrača. Dapače, njegove geste i govor tijela uopće ne djeluju poticajno na njih. Čini se da se ta kemija negdje izgubila. Rijekin predsjednik Damir Mišković ipak to ne priznaje. Iz lože se spustio s osmijehom.

– Nisam razočaran, jer se nije dogodilo ništa strašno. Rijeka nije pobijedila? Nema veze, pobijedit će drugi put. Bili smo bolji danas, ali Zagreb je iskoristio svoje šanse i završilo je sa 3:3 – kazao je Mišković.

Pozicija trenera nije ugrožena?

– Zašto bi bila? Zašto se kod nas uvijek gleda tako crno i misli se da se trenera tako olako treba mijenjati? – dodao je Mišković otklonivši svaku sumnju u Kekov ostanak.

Današnji trening podno stijena Kantride vodili su uz šefa Keka jedino još kondicijski trener Ugo Maranza i jedan od njegovih pomoćnika – Vjeko Miletić.

Nije bilo trenera vratara Siniše Ćalete i Kekovih pomoćnika Renata Pilipovića i Matjaža Florjančiča. Oni su postali bivši, a vjerojatno će uskoro biti raspoređeni na neka druga mjesta u klubu, dok se imena novih Kekovih suradnika tek očekuju.     

Dražen Madunović isijavao je zadovoljstvo. Bod k'o kuća, možda i neočekivan.

– Rijeka je bila puno bolja momčad, mi smo pokazali veliku želju i zalaganje i iskoristili svoje šanse. Bod svakome realno je stanje stvari – kazao je Madunović.

Nezaustavljivi Boban

Zagrebovi junaci bili su Filip Krovinović i nezaustavljivi, robusni, raspoloženi Gabrijel Boban, za kojega Rijekina obrana nije imala rješenja. Istina, ta je obrana, zajedno s vratarom Slugom, bila samo u promatračkoj misiji. Pokraj njih i kroz njih prolazi se bez prepreka, kako tko hoće. To je zorno demonstrirao Krovinović praktički ušetavši se s loptom pred gol i elegantno poentiravši.

Ovakva Rijeka ni ove sezone neće biti ozbiljan konkurent Dinamu. I ne trebaju se njezini igrači međusobno pogledati u oči, nego oči u oči s – Kekom.

>> U poslastici za gledatelje Zagreb i Rijeka odigrali 3:3

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije